verpleegkunde

Inhoud opleiding

Word verpleegkundige op bachelor-niveau en een vakbekwame, bewuste en betrokken professional. Hoe? Lees dan verder!

Op Windesheim leiden we studenten op tot waarde(n)volle professionals. Met dit als uitgangspunt heeft de opleiding Verpleegkunde de volgende missie opgesteld: 'Wij leiden studenten praktijkgericht op tot opmerkzame, onderzoekende en vakbekwame verpleegkundigen met compassie, die klaar zijn om de zorg van morgen in te richten.'

Bachelor nursing 2020: zeven beroepsrollen

In het opleidingsprofiel Bachelor Nursing 2020 zijn de zeven beroepsrollen van de verpleegkundige beschreven:
1. Zorgverlener: dit is de kern van het beroep verpleegkundige
2. Communicator
3. Samenwerkingspartner
4. Reflectieve professional
5. Gezondheidsbevorderaar
6. Organisator
7. Professional en kwaliteitsbevorderaar
Deze beroepsrollen komen in de opleiding allemaal aan bod.

Al tijdens de opleiding samenwerken met het sociale domein

We zien in de praktijk dat de werkvelden zorg en welzijn steeds meer samenwerken en ook steeds dichter naar elkaar toe groeien. Denk maar eens aan de sociale wijkteams. Daarom hebben de deeltijdopleidingen Verpleegkunde, Social Work en Pedagogiek en Management (PMK) gezamenlijk de flexibele vorm van hun deeltijdopleidonderwijs ontwikkeld. Bovendien bieden de opleidingen daar waar mogelijk samen interdisciplinaire leeractiviteiten aan. Zo leer je al tijdens de opleiding over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken en krijg je de kans samen te werken met professionals uit het sociale domein.

Studiebegeleiding door docenten

Samen met jouw studentbegeleider bepaal jij welke leeractiviteiten je inzet en voor welke vorm van toetsing je kiest. Je maakt daar twee keer per jaar afspraken over.

Ook in Almere

Vanaf september 2018 wordt de deeltijdopleiding Verpleegkunde ook in Almere aangeboden volgens het onderwijsmodel van Zwolle.Ook in Almere kun je instromen in september en februari. 

Samenwerking met lectoraten

De opleiding Verpleegkunde werkt nauw samen met diverse Windesheimlectoraten zoals het lectoraat Innoveren met Ouderen, het lectoraat De Gezonde Stad en het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg. De daar aanwezige kennis en onderzoeksresultaten komen ten goede aan je opleiding en kun je direct toepassen op je werkplek.