verpleegkunde

Verpleegkunde

Deeltijd

Wil jij als verpleegkundige op bachelor-niveau de zorg van morgen helpen inrichten? Kies dan voor de flexibele deeltijdopleiding Verpleegkunde.

In het kort

Tijdens de hbo-deeltijd opleiding Verpleegkunde leer je werken vanuit diverse rollen en hoe je je denken en handelen onderbouwt vanuit Evidence Based Practice. Je leert overstijgend denken en innovatieve methodes ontwikkelen en toepassen.

Lees meer over de opleiding

Samenwerken binnen het sociale domein

We zien in de praktijk dat de werkvelden ‘zorg en welzijn’ steeds meer samenwerken. Dat betekent borging van opleidingsprofiel BN 2020 in onderwijs en toetsing met waar mogelijk interdisciplinaire samenwerkingen in leeractiviteiten met studenten Social Work.

Modulair en flexibel

Verpleegkunde is een modulair opgebouwde flexibele deeltijdopleiding. Je kiest zelf welke volgorde van modules het meest wenselijk is en welke leeractiviteiten je inzet om de leeruitkomsten met de daaraan gekoppelde toetsen te behalen. Maar ook aard, vorm en moment van toetsing zijn door jou te bepalen. Zo heb je zelf de regie over groot gedeelte van je opleidingstraject.

Modulaire opzet

Lesdagen

De modules worden op verschillende lesdagen aangeboden. Maandag en donderdag zijn de meest voorkomende keuzedagen in Zwolle. In Almere is dat alleen de vrijdag. Elk semester kan opnieuw keuze worden gemaakt. Bij intake word je daarover geïnformeerd en geadviseerd en worden je keuzes voor het eerste semester vastgelegd.  

Lees meer over studielast