Vrouw buiten in Zwolle

Inhoud cursus

In deze cursus leer je hoe je (zelfsturende) teams coacht, motiveert en vertrouwen geeft. Wat je leert kun je meteen toepassen op je werkplek.

Binnen de sector Zorg en Welzijn wordt veel gewerkt in zelfsturende teams, waarbinnen de teamleden zelf bepalen wat de doelen, werkwijze en bijdrage zijn. De slagingskans van een dergelijk team hangt van veel factoren af: zijn de teamleden goed voorbereid en zijn de kaders duidelijk? Kiest het team zelf voor deze werkwijze of voelen de teamleden het als 'opgelegd'? Soms kan het nodig zijn dat een teamcoach het team motiveert, stimuleert en vertrouwen geeft.

Teamcoaching is een begeleidingsmethode die zich richt op het creëren van bewustzijn in teams, van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden, evenals (vastgeroeste) communicatiepatronen en valkuilen. Het is een uitstekend instrument ter bevordering van zelfsturing– of zelforganisaties. Je leert op verschillende manieren naar teams kijken en hoe je het bewustzijn van teams kunt bevorderen. Je kunt deze meteen in je eigen organisatie toepassen.

Meteen aan de slag

De cursus richt zich op je eigen praktijk als leidinggevende of begeleider; met behulp van een reader, een online community en tussentijdse opdrachten, kun je meteen aan de slag. Tijdens de bijeenkomsten oefen je met de trainer en medecursisten en krijg je feedback op jouw stijl van begeleiden.

Ervaren docenten

Jouw docent is een ervaren docent van Windesheim die veel ervaring heeft als coach binnen de sector Gezondheid en Welzijn. Margreet Groothuis is projectleider van deze cursus. Zij is Master Begeleidingskunde.

Projectleider Margreet Groothuis

Margreet GroothuisMargreet is een ervaren begeleidingskundige. Met een achtergrond in Social Work heeft zij zich gespecialiseerd in coaching, training, supervisie/intervisie en mediation. In 2016 heeft zij haar Master of 'Human and  Organizational Behaviour' behaald bij Hogeschool van Rotterdam. Zij werkt sinds 2008 voor Hogeschool Windesheim in het domein Gezondheid en Welzijn, waarbij haar kerntaken liggen in de minor Organisatiegericht coachen en trainen en in de leerlijn Persoonlijk-Professionele-Ontwikkeling.

Registratie:
Landelijke Vereniging voor Supervisie en coaching (LVSC)

Ook in maatwerk

De cursus Teamcoaching in Gezondheid en Welzijn kunnen we ook op maat maken. Heb jij belangstelling voor deze maatwerkcursus? Neem dan contact op met Marian van Ingen, senior accountmanager Gezondheid en Welzijn, tel. 06 - 510 26 139, mj.van.ingen@windesheim.nl

Certificering

Na afloop van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.