Afbeelding van een man en vrouw in het X-gebouw

Werkplek

Binnen de opleiding hebben we de visie dat je het vak het beste leert door gebruik te maken van de beroepspraktijk als krachtige leeromgeving. De kracht van een leerwerkplek is het realistische karakter. Je kunt in de praktijk toepassen wat je in theorie hebt geleerd. En: je hebt direct toegang tot actuele en relevante praktijkvraagstukken.

Je kunt daarbij denken aan:

  • een baan of stageplek in het werkveld van de opleiding;
  • vrijwilligerswerk bij een relevante organisatie;
  • verschillende organisaties waarmee je duidelijke afspraken hebt gemaakt hoe je relevante beroepstaken en praktijkopdrachten kunt uitvoeren op hbo-niveau.

Werkplekscan

Met behulp van een werkplekscan checken we of jouw praktijkomgeving voldoende mogelijkheden kan bieden om aan leeruitkomsten van de opleiding te werken. We vinden het belangrijk dat je voldoende ervaring opdoet in de praktijk. Wij adviseren om tijdens de opleiding gemiddeld 2 tot 3 dagen in de week hieraan te besteden. 

Is jouw (leer)werkplek geschikt? Vraag (een deel van) de werkplekscan vast aan

Met de werkplekscan beoordelen we of jouw werkplek geschikt is om je leeractiviteiten te kunnen uitvoeren. De definitieve en uitgebreide scan ontvang je pas nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding, maar een voorproefje van deze scan kun je nu al opvragen. Zo kun je voor jezelf nagaan of je huidige werkplek geschikt is. Vul via de onderstaande link het formulier in en wij sturen je (een deel van) de werkplekscan via de mail toe. Zodra je je hebt aangemeld voor de opleiding, ontvang je een uitgebreide versie waarin we vragen om specifieke informatie. Deze werkplekscan en de geschiktheid van je werkplek worden vervolgens tijdens het intakegesprek besproken.

Vraag de werkplekscan aan en ontdek vast of jouw (leer)werkplek geschikt is 

Begeleiding

Tijdens de opleiding wordt je begeleid door een vaste studentbegeleider. Daarnaast verwachten we dat je zelf een praktijkbegeleider regelt die jou kan begeleiden in de relevante praktijkomgeving.

FAQ

Nog vragen over het werkplekleren? Bekijk de FAQ!