Afbeelding van een man en vrouw in het X-gebouw

Lestijden en studielast

Wanneer start de opleiding en wanneer zijn de lessen?

Startmoment en lestijden

De deeltijd hbo-opleiding Social Work start elk jaar in september en in februari. De lessen zijn op woensdag van 9.30 tot 17.30 uur. Het is ook mogelijk de modules 1 t/m 3 op maandag van 9.30 tot 17.30 uur te volgen. De keuzeminors worden op meerdere momenten en lesdagen (maandag, dinsdag en woensdag) aangeboden. De lesdag is dan afhankelijk van jouw keuzes.

Studieduur

Een hbo-opleiding duurt in principe vier jaar en heeft een waarde van 240 studiepunten. Hoe lang jij over de opleiding doet is afhankelijk van jouw mogelijkheden en situatie. Maar ook de mate waarin jij jouw al behaalde leeruitkomsten kunt laten valideren, bepaalt de uiteindelijke studieduur.

Studielast

Je hebt als deeltijdstudent Social Work zelf de regie over jouw opleidingstraject. Je hebt dus zelf gedeeltelijk je studielast in eigen hand. Voor de lesdag, het uitvoeren van opdrachten en zelfstudie moet je wel uitgaan van gemiddeld 20 uur per week. We adviseren je om een  relevante werk/ praktijkplek of stage te hebben voor ongeveer 2 a 3 dagen in de week.