Vrouw die lachend wegkijkt

Praktijk

In het deeltijdprogramma van de Ad Sociaal Werk in de Zorg staat het werkend leren centraal.

Sociaal werk in de zorg

Leren in de beroepspraktijk

Binnen de opleiding hebben we de visie dat je het vak het beste leert door gebruik te maken van de beroepspraktijk als krachtige leeromgeving. De kracht van een leerwerkplek is het realistische karakter. Je kunt in de praktijk toepassen wat je in theorie hebt geleerd. En: je hebt direct toegang toe actuele en relevante praktijkvraagstukken.

 

Bij een relevante praktijkomgeving kun je denken aan:

  • Een baan of stageplek in het werkveld van de opleiding.
  • Vrijwilligerswerk bij een relevante organisatie.
  • Verschillende organisaties waarmee je duidelijke afspraken hebt gemaakt hoe je relevante beroepstaken en praktijkopdrachten kunt uitvoeren op hbo-niveau.

Werkplekscan

Met behulp van een werkplekscan checken we of jouw praktijkomgeving voldoende mogelijkheden biedt om aan leeruitkomsten van de opleiding te werken. We adviseren om tijdens de opleiding gemiddeld 2 tot 3 dagen in de week hieraan te besteden. De werkplekscan kun je vinden op de online community. Toegang tot deze community krijg je na je aanmelding voor de opleiding.

Is jouw (leer)werkplek geschikt? Vraag (een deel van) de werkplekscan vast aan

Met de werkplekscan beoordelen we of jouw werkplek geschikt is om je leeractiviteiten te kunnen uitvoeren. De definitieve en uitgebreide scan ontvang je pas nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding, maar een voorproefje van deze scan kun je nu al opvragen. Zo kun je voor jezelf nagaan of je huidige werkplek geschikt is. Vul via de onderstaande link het formulier in en wij sturen je (een deel van) de werkplekscan via de mail toe. Zodra je je hebt aangemeld voor de opleiding, ontvang je een uitgebreide versie waarin we vragen om specifieke informatie. Deze werkplekscan en de geschiktheid van je werkplek worden vervolgens tijdens het intakegesprek besproken.

Vraag de werkplekscan aan en ontdek vast of jouw (leer)werkplek geschikt is 

Begeleiding

Tijdens de opleiding word je begeleid door een vaste studentbegeleider. Daarnaast verwachten we dat je zelf een praktijkbegeleider regelt die jou kan begeleiden in de relevante praktijkomgeving.

FAQ

Vragen over het werkplekleren? Lees dan de FAQ!