Student die aan het bellen is

Oriëntatie op werken in zorg en welzijn

Overweeg jij een carrière in de zorg en welzijn? Bij Windesheim krijg jij als carrièreswitcher, zij-instromer of herintreder de kans om je gedurende een half jaar te oriënteren op het studeren en werken binnen de zorg en welzijn. 

De module Oriëntatie op werken in zorg en welzijn in het kort

Ben jij een carrièreswitcher, herintreder of zij-instromer? Dan heb je nu bij Windesheim de kans om je gedurende een half jaar te oriënteren op het studeren en werken in de sector zorg en welzijn. Deze module biedt je de mogelijkheid om te ervaren wat studeren op hbo-niveau is en om te ontdekken of werken in de zorg of welzijn bij je past. 

Studieprogramma

De module bestaat uit de volgende onderdelen:
- oriëntatie op een beroep binnen de zorg en welzijn
- loopbaanoriëntatie binnen zorg en welzijn
- professioneel rapporteren binnen de zorg en welzijn

Elk onderdeel bestaat uit 10 ECT's. Je kunt het volledige programma van 30 studiepunten volgen, maar het is ook mogelijk om een of twee onderdelen te volgen. Het studieprogramma bestaat uit contact- (trainingen en coaching) en online onderwijs. Zo ervaar je zelf wat werken en leren in combinatie met je eigen privéleven van jou vraagt en wat het je oplevert. Deze ervaring kan je goed helpen bij het maken van een goede keuze voor een vervolgstudie. 

Voor wie

Deze module is geschikt voor je als je wilt ontdekken of werken in de zorg en welzijn iets voor je is. Bijvoorbeeld wanneer je wilt switchen naar een beroep binnen deze sector, als je een herintreder bent of een zij-instromer. Je wordt toegelaten wanneer je minimaal een mbo niveau 4-diploma hebt, je havodiploma hebt behaald of de 21+-toets succesvol hebt afgerond. Voldoe je hier niet aan, dan zijn er mogelijkheden om de module als aanschuifonderwijs te volgen. Wil je doorstromen naar de bacheloropleiding? Dan moet je wel aan de juiste toelatingseisen voldoen. 

Praktische informatie

Start Bij voldoende aanmelding start deze module in september en februari
Studievorm Module
Studieduur Half jaar
Lesdagen en lestijden Wil je informatie over de lesdagen en tijden? Mail dan naar gw-contractactiviteiten@windesheim.nl 
Studiebelasting Elke dinsdag heb je les, daarnaast doe je ervaring op in de praktijk (4 tot 8 uren per week)
Toelating Je wordt toegelaten wanneer je minimaal een mbo niveau 4-diploma hebt, je havodiploma hebt behaald of de 21+-toets succesvol hebt afgerond. Voldoe je hier niet aan, dan zijn er mogelijkheden om de module als aanschuifonderwijs te volgen. Wil je doorstromen naar de bacheloropleiding? Dan moet je wel aan de juiste toelatingseisen voldoen. 
Kosten De module is op te splitsen in drie losse modules van 10 EC. Per 10 EC zijn de kosten € 950,-
Inschrijven Inschrijven kan met de inschrijfbutton onderaan de pagina
Certificering Je ontvangt een bewijs van deelname
Locatie Zwolle