Studieprogramma

De module bestaat uit twaalf dagen van twee dagdelen: een dagdeel gericht op theorie en een dagdeel gericht op praktijk.

Tijdens de lesdagen gaan we vooral bezig met de verwerking en het bespreken van de lesstof. Die lesstof bereid je zelf voor met ondersteuning van interactief lesmateriaal. In die lesstof worden vier verschillende invalshoeken van de gerontologie belicht: biologische, psychologische, sociale en filosofische aspecten van veroudering.

Belangrijke rol voor de werkplek

Je werkplek krijgt een belangrijke rol in de opleiding. Daar werk je aan opdrachten die tijdens de contactdagen op Windesheim worden besproken. Er is een afsluitende bijeenkomst met uitreiking van een certificaat

Toetsing  bij de module Gerontologie

Je maakt kennistoetsen en krijgt de opdracht een beeld te schetsen van het goede leven van ouderen vanuit jouw eigen werkcontext. We vragen ook om een verantwoording van dit beeld.

Ook in maatwerk

De module Gerontologie kunnen we ook op maat maken voor jouw instelling. Heb jij of heeft jouw instelling belangstelling voor deze maatwerkcursus? Neem dan contact op met Marian van Ingen, programmaleider Ouderenzorg, tel. 06 - 510 26 139