Student rechts tekst links: wijsheid

Leesbegrip in thema's

In deze cursus maak je met de nieuwste inzichten op het gebied van leesbegrip, de bewust en onbewuste begripsprocessen en hoe je leerlingen hierin kunt ondersteunen.

In het kort

In deze cursus neem je het begrijpend leesonderwijs op je school kritisch onder de loep en ga je nieuw onderwijs ontwerpen. In vier bijeenkomsten kijk je eerst naar het huidige onderwijs in leesbegrip op je school. Vervolgens ontwerp je nieuw onderwijs in leesbegrip op basis van nieuwe inzichten.

Lees meer over deze cursus

Waarom Windesheim?

Deze cursus is ontwikkeld in samenspraak met Anneke Smits, taal- en leesspecialist en associate lector onderwijsinnovatie  en ICT en Erna van Koeven, taal- en leesspecialist en docent master Educational Needs. De cursus wordt uitgevoerd door docenten van de Master Educational Needs en is gebaseerd op actuele literatuur en kennis van de praktijk.

Lees meer over ontwikkelaars van deze cursus

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Bekijk de routebeschrijving naar de Campus

Cursusdagen en -tijden

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De eerstvolgende cursus start in januari 2019. De cursusdagen zijn ingepland op maandagen van 18.30-21.20 uur.

Bekijk meer praktische informatie