Student rechts tekst links: wijsheid

Docent NT2 in de volwasseneneducatie

Post-hbo-opleiding

Wil jij je ontwikkelen tot docent NT2 in de volwasseneneducatie?

In het kort

Jij bent straks docent met vakinhoudelijke kennis (NT2) en goede didactische vaardigheden. De opleiding wordt aangeboden door Windesheim en bevat twee onderdelen: een vakinhoudelijk deel (NT2) en een didactisch deel (Didactiek BVE). Als bewijs daarvan verwerf je bij succesvolle afronding het certificaat NT2-docent en het bewijs van didactische bekwaamheid van de lerarenopleiding van Windesheim. Daarmee ben je uitstekend toegerust om aan de slag te gaan als NT2-docent voor volwassenen.

Inhoud cursus

Studieprogramma

Hogeschool Windesheim verzorgt de opleiding Docent NT2 in het volwassenenonderwijs in Zwolle, bestemd voor (aankomende) NT2-docenten die gecertificeerd en professioneel onderwijs willen geven. Je ontwikkelt en/of vergroot je kennis van tweedetaalverwerving, algemene leertheorieën, taalleertheorieën, benaderingen en principes van (onderdelen van) taalonderwijs. Je verbindt theoretische inzichten met de onderwijspraktijk.

Studieprogramma

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlak bij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Routebeschrijving

Lesdagen en -tijden

Je hebt les op donderdagochtend en de cursus start in september 2019. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een afgeronde hbo-opleiding of een afgeronde academische opleiding.

Praktische informatie