Studenten op bank tekst: onderwijs

Oriëntatie op leidinggeven

Post-hbo-cursus

Ben je leerkracht en wil je doorgroeien naar een leidinggevende (LB-)functie? Of ben je benoemd in deze functie? Ontdek jouw kwaliteiten.

In het kort

Tijdens de cursus maak je kennis met theorieën, inzichten en vaardigheden op het gebied van leidinggeven in het onderwijs. Die kun je direct inzetten op jouw school. Je oriënteert je via praktijkopdrachten op functies zoals middenmanager, teamleider, unitleider, bouwcoördinator, staffunctionaris of locatieleider.

Lees meer over de cursus

Doelgericht

Na afloop ben je goed in staat om een keuze te maken voor een meer uitgebreide opleiding over leidinggeven in het onderwijs. Samen met jou kijken we hoe je kunt instromen in een schoolleidersopleiding en/of we adviseren je over vervolgstappen.

Bekijk mogelijke vervolgopleidingen

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. En het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Cursusdata

De cursus start jaarlijks in september en februari. De bijeenkomsten vinden plaats op zes woensdagochtenden van 9.00 - 12.30 uur of woensdagmiddagen van 14.00 - 17.30 uur. Op locatie zijn in overleg andere lesdagen mogelijk.

Meer praktische informatie