Student voor een scrumbord met plakbriefjes

Van werkdruk naar werkplezier

Een actieve studiedag bij het klooster van Nieuw Sion | maatwerktraject voor onderwijsteams

Is de hoge werkdruk binnen jouw organisatie een veelbesproken thema? Wil jij je werkplezier vergroten of weer terugvinden? Zoek naar de juiste oplossingen voor jou persoonlijk en jouw organisatie.

In het kort

Voor een te hoge werkdruk wordt er vaak in allerlei richtingen oplossingen gezocht. Maar wat is nou voor jou en jouw organisatie van belang? In ons alledaagse werk komen we nauwelijks toe aan bezinning. Willen jij en je team ook een dag stilstaan bij jullie handelen? Heb jij behoefte om te praten over drijfveren en beroepstrots? Tijdens deze studiedag is er tijd en gelegenheid om op een unieke locatie te komen tot verwondering, bezinning en bewustwording.

Lees meer over de inhoud van de studiedag

Waarom Nieuw Sion?

Een andere omgeving dan je werkomgeving zorgt voor nieuwe indrukken en ideeën. Windesheim heeft daarom bewust gekozen voor klooster Nieuw Sion en voor het inzetten van actieve werkvormen. Een dag om samen op te trekken, stil te staan bij wat je werkelijk beweegt en om de geest creatief te prikkelen. Maar ook een dag om input te leveren voor de organisatie. 

Meer over de locatie

Actieve werkvormen

Studiedagen… de meeste collega’s kennen deze dagen wel. Lang bij elkaar zitten en praten over actuele onderwerpen. Studiedagen worden vaak als vervelend en tijdrovend ervaren. En vaak wordt er niks of te weinig met de opbrengsten gedaan. Windesheim kiest daarom bewust voor een inspirerende locatie. We zetten actieve werkvormen in om het een waardevolle dag te laten zijn.

Meer over het studieprogramma

Praktische informatie

De studiedag is voor onderwijsteams en duurt één dag. Je start om 9.00 uur met een opening in het klooster. Vervolgens gaan we wandelen in het nabijgelegen bos. Tijdens de wandeling ontvang je opdrachten die je zowel individueel als gezamenlijk moet uitvoeren. Na de lunch werk je groepsgewijs en individueel aan diverse taken, binnen en buiten. Rond 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke afsluiting.

Bekijk de praktische informatie