Man die je aankijkt

Bijscholing Produceren, Installeren en Energie (PIE)

Professionaliseringstraject vmbo PIE

Ben je docent in het vmbo en wil je bevoegd worden voor het profiel Produceren, Installeren en Energie? Volg dan het professionaliseringstraject bij Windesheim.

In het kort

Sinds augustus 2016 wordt er binnen het vmbo gewerkt met de nieuwe beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Produceren, Installeren en Energie (PIE). Na het volgen van het professionaliseringstraject PIE ben je bevoegd voor het lesgeven binnen dit profiel. Het professionaliseringstraject bieden we aan in drie modules (Metaaltechniek, Installatietechniek en Elektrotechniek) van elk een half jaar.

Lees meer over de cursus

Cursusdata en -tijden

De instroommogelijkheid van dit professionaliseringstraject is zowel in september als in februari. Afhankelijk van de modules die je gaat volgen, kun je starten met de module Metaaltechniek, Installatietechniek of Elektrotechniek. De contactmomenten zijn op de donderdagmiddag en -avond, waarbij lestijden variëren tussen 12.30 uur en 22.30 uur. Daarnaast moet je gedurende het traject rekening houden met zo’n 10 à 15 uur per week voor het uitvoeren van studieopdrachten.

Meer praktische informatie

Deelname 100% vergoed

Aanmeldingen worden óók in 2019 voor 100% vergoed door de Rijksoverheid, via DUS-I (Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen). Je kunt hiervoor de subsidie korte scholingstrajecten vo raadplegen. Lees meer over de subsidieregeling op de site van DUO.

Meld je snel aan

Waarom Windesheim?

We weten wat er speelt in het onderwijswerkveld en waaraan behoefte is. Daarom zijn we proactief met het ontwikkelen van opleidingen en cursussen en helpen wij je graag bij het ontdekken en ontplooien van jouw talenten - én die van je leerlingen.