Studenten die met elkaar praten

De les geschiedenis

Ben jij docent en wil jij jouw lessen geschiedenis verrijken door de toevoeging van betekenisvolle vragen en basisinzichten?

In het kort

Na afronding van de cursus ben je in staat om jouw lessen vakdidactisch te verrijken met betekenisvolle elementen. Voor je leerlingen hebben de lessen een vergrote aantrekkingskracht en relevantie.

Lees meer over de cursus

Waarom Windesheim?

We weten wat er speelt in het onderwijswerkveld en waar behoefte aan is. We helpen studenten graag bij het ontdekken en ontplooien van hun talenten én de talenten van hun leerlingen. Onze docenten verstaan hun vak en dragen graag hun expertise aan jou over.

Relevantie vergroten

Uit onderzoek blijkt dat het veel leerlingen ontgaat waarom geschiedenis op het lesrooster staat. In hun ogen heeft het vak een beperkt nut en legitimatie. Het structureel toevoegen van betekenisvolle elementen vergroot de relevantie van de les geschiedenis.

Lees meer over het studieprogramma

Maatwerk

Deze cursus is een maatwerktraject. Wij luisteren naar je wensen, kijken naar de situatie op je school en stemmen de inhoud van de cursus hierop af. We bepalen in overleg de locatie, data en tijden.

Lees meer praktische informatie