Inhoud cursus

Je leert meer over rekenproblemen en de wijze waarop je leerlingen begeleidt met (ernstige) rekenwiskundeproblemen.

Doel van de cursus

De cursus vergroot jouw kennis van rekenproblemen en dyscalculie. Je breidt je kennis en vaardigheden uit met betrekking tot het signaleren en diagnosticeren van rekenproblemen en je krijgt informatie voor effectieve interventies. Na deze cursus ben je in hoofdlijnen op de hoogte van de inhoud van het protocol Ernstige Rekenwiskunde-problemen en Dyscalculie.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af

Tijdens de drie bijeenkomsten gaan we aan de slag met praktijkopdrachten die we eerst toelichten met theorie. Ook bespreken we jouw eigen ervaringen uitgebreid, zodat je in jouw onderwijs direct aan de slag kunt met de praktische toepassing. Verder werken we met videomateriaal, onderzoeks- en behandelmaterialen en achtergrondliteratuur. Aan het begin van de tweede en derde bijeenkomst is er gelegenheid om de praktijkervaring rondom een leerling met rekenproblemen te bespreken. Onderzoeks- en behandelmaterialen en achtergrondliteratuur zijn ter inzage. Je krijgt een cursusmap met hand-outs en cursusmaterialen uitgereikt op de eerste bijeenkomst. 

Bewijs van deelname

Na afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Lerarenportfolio.nl

De opleiding is gevalideerd door het Lerarenportfolio en daarmee opgenomen in lerarenportfolio.nl. Dit is een register voor en door leraren in het primair, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.