Studenten die met elkaar praten

Instructeur/Onderwijsondersteuner

Leerwerktraject

Inspelen op toenemende vernieuwingen in het onderwijs? Volg dan het leerwerktraject Instructeur/Onderwijsondersteuner.

In het kort

Na het volgen van dit leerwerktraject kun je docenten nog beter assisteren. Wat je leert pas je gelijk toe in jouw werk. Je doet vakkennis op en werkt aan de ontwikkeling van specifieke beroepscompetenties. Je maakt een portfolio zodat we kunnen zien wat je hebt geleerd en hoe.

Lees meer over het leerwerktraject

Waarom Windesheim?

Dit leerwerktraject hebben wij ontwikkeld samen met scholen voor het voortgezet onderwijs en regionale opleidingscentra (roc’s). Zo weten we wat er speelt in het werkveld en waar behoefte aan is. Onze docenten staan in de startblokken om je te helpen.

Nieuwe wetgeving

Voor de werkzaamheden van instructeur in het mbo zijn bekwaamheidseisen ingevoerd. Dit betekent dat er nieuwe wetgeving is (juli 2018) voor het opleiden van instructeurs in het mbo. Instructeurs die na augustus 2018 benoemd worden in het mbo, moeten een nieuwe opleiding gaan volgen. Mbo-instellingen bieden deze nieuwe opleiding aan. Voor instructeurs werkzaam in alle andere soorten onderwijs (of in het bedrijfsleven), is de situatie ongewijzigd.

Cursusduur

Het leerwerktraject start in september en bij voldoende aanmeldingen ook in februari. Een volledig leerwerktraject duurt één jaar. Eventueel kan er gebruikgemaakt worden van een voor- en/of natraject. Op verzoek kunnen we dit traject ook incompany verzorgen.

Lees meer over praktische zaken