Studenten op de trap

Vormgeven adaptief beroepsonderwijs

Mastermodule van de master Expertdocent Beroepsonderwijs

Beroepsonderwijs op zo’n manier vormgeven dat studenten goed worden voorbereid op de beroepspraktijk, leven lang leren en maatschappelijke participatie?

In het kort

In deze mastermodule leer je adaptief beroepsonderwijs vormgeven. Adaptief beroepsonderwijs past bij iedere student en speelt flexibel in op ontwikkelingen in de beroepspraktijk en op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Er wordt continu de verbinding gezocht tussen leren ‘op school’ en leren in de beroepspraktijk. Je leert adaptief beroepsonderwijs ontwerpen samen met collega’s, studenten, vakgenoten en professionals uit het veld en de regio. Je werkt aan een ontwerpvraagstuk uit de eigen praktijk, waarbij je systematisch de ontwerpcyclus doorloopt.

Lees meer over de mastermodule

Onderdeel van de master Expertdocent Beroepsonderwijs

De mastermodule maakt deel uit van het curriculum van de door de NVAO geaccrediteerde master Expertdocent Beroepsonderwijs van Windesheim en Hogeschool Utrecht. Je schuift tijdens de mastermodule aan bij de studenten van deze master. Hierdoor ontstaat een levendige, gemixte groep, die door samenwerken, uitwisselen, discussiëren en reflecteren van elkaar leert.


Lees meer over de master

Blended leren

In de mastermodule werk je in een blended leeromgeving: thuis via de elektronische leeromgeving, op face-to-face contactdagen en op je werkplek in het beroepsonderwijs.
Hierdoor heb je relatief weinig reistijd en kun je grotendeels op zelfgekozen momenten studeren.

Lees meer over het studieprogramma

Lestijden en lesdata in Utrecht

De mastermodule start in februari 2019 en loopt door tot juni 2019. De leslocatie is cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. Dat is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de auto en 10 minuten lopen vanaf Centraal Station Utrecht.

Bekijk meer praktische informatie