Student ingang C

Toelating

Bekijk de toelatingsvoorwaarden van de Lerarenopleiding VO/BVE via Zij-instroom.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent in het bezit van een hbo- of wo-opleiding die grotendeels aansluit bij het vak waarin je een bevoegdheid wilt halen.
  • Tijdens het opleidingstraject heb je een aanstelling als docent bij een school.
  • Op basis van een geschiktheidsonderzoek (assessment) bepalen we of je in aanmerking komt voor het Zij-instroomtraject.

Wil je meer weten over de toelatingsvoorwaarden? Neem dan contact op met Bureau Zij-instroom. Telefonisch bereikbaar via 088 - 469 9328 en zij-instroom@windesheim.nl

Portfolio

De toelatingsvoorwaarden van het Zij-instroomtraject zijn streng. Neem daarom eerst contact met ons op. We willen graag inzicht krijgen in je kennis en vaardigheden. Je stuurt je CV en kopieën van je diploma's naar ons toe. We vragen je vervolgens een startportfolio te maken. Je vult dit portfolio met materiaal uit jouw beroepspraktijk en privésituatie. Daar horen ook een video-opname, zelfreflectie en feedback van mensen uit je omgeving bij. Twee deskundigen van Windesheim beoordelen je portfolio.

Assessment

Of je definitief tot het Zij-instroomtrajct wordt toegelaten, bekijken we tijdens een assessment. Tijdens het assessmentgesprek licht je jouw portfolio mondeling toe aan twee deskundige assessoren. Zij leggen je dan mogelijk ook enkele simulaties voor die je moet uitvoeren. Op het moment dat je aan alle voorwaarden hebt voldaan, kun je starten met het zij-instroom traject. Het is mogelijk gedurende het jaar te starten.