Student ingang C

Lerarenopleiding via Zij-instroom

Zij-instroom

Heb je een hbo- of wo-opleiding, werk je al als leraar op een school en wil jij graag in maximaal twee jaar je tweedegraads lesbevoegdheid halen voor een vak halen? Dan is de lerarenopleiding via Zij-instroom geschikt voor jou.

In het kort

Samen met jou stellen we een op maat gesneden scholingsplan op. Je voert je opdrachten zoveel mogelijk uit op je eigen werkplek, waarbij je begeleiding krijgt van een vakdocent van Windesheim en een begeleider van de school waar je werkt. 


Lees meer over de opleiding

Maatwerk

In een startassessment vragen we je het hemd van het lijf. We vragen naar je werkervaring en relevante cursussen en opleidingen, maar we vragen ook om een video-opname van een les die je hebt gegeven. Pas als we overtuigd zijn van je geschiktheid, mag je aan het Zij-instroomtraject beginnen.

Lees meer over de toelatingsvoorwaarden

Leren ‘on the job’

Docenten van Windesheim begeleiden je. Maar je leert grotendeels ‘on the job’. Je kunt het Zij-instroomtraject dan ook alleen volgen als je een aanstelling hebt (of krijgt) als docent in het vak waarvoor je je bevoegdheid wilt halen. In een portfolio houd je je vorderingen en leerdoelen bij.

Lesdagen en studielast

Omdat het Zij-instroomtraject een maatwerktraject is, heb je geen vaste lesdagen. Wel organiseren we op de maandag, bij voldoende belangstelling, een aantal gezamenlijke bijeenkomsten. De studielast is afhankelijk van je vooropleiding en je persoonlijke studiekwaliteiten.

Lees meer over lestijden en studielast