Student ingang C

Lerarenopleiding via Kopopleiding

Kopopleiding

Heb je een relevante hbo- of wo-bachelor en wil je overstappen naar het onderwijs? Dan is de lerarenopleiding via Kopopleiding geschikt voor jou. Haal in één jaar een tweedegraads lesbevoegdheid.

In het kort

De Kopopleiding is een pittige studie, sterk op de lespraktijk gericht. Je wordt opgeleid voor een beroep met perspectief. Heb je een technische achtergrond? Dan is de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs een goede keuze. Samen met je medecursisten leer je hoe je je vakinhoudelijke kennis op anderen kunt overdragen.

Lees meer over de opleiding

Haal je lesbevoegdheid in één jaar

Via de Kopopleiding kun je in één jaar een tweedegraads bevoegdheid halen. Het is een voltijdopleiding waarin je stage loopt. Een aanstelling in het onderwijs is dus niet noodzakelijk. De opleiding heeft een vast programma.

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlak bij de A28. En het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Lesdagen

Gedurende je opleiding volg je een dag in de week lessen op maandag of woensdag. In het eerste halfjaar loop je twee of drie dagen stage, in het tweede halfjaar werk je drie of vier dagen per week als Leraar in Opleiding op een school.

Lees meer over studielast