Studenten op bank met laptop tekst: onderwijs

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn

Afstandsleren

Wil jij thema’s als gezonde voeding, voedselbereiding en uiterlijke verzorging kunnen uitleggen aan leerlingen? Word leraar Gezondheidszorg en Welzijn en leer online en 'op afstand’.

In het kort

Hoe zorgt een professional voor de gezondheid en het welzijn van mensen? Wat doet een kapper, voedingsassistent of een activiteitenbegeleider? Samen met je medestudenten leer je hier antwoorden op te vinden, zodat je leerlingen kunt helpen in het maken van een juiste keuze voor een beroep.

Lees meer over de opleiding

Meer dan zelfstudie

Je studeert volgens een vast tempo en rooster. Daarbij werk je regelmatig online samen met medestudenten en maak je met elkaar opdrachten die op tijd klaar moeten zijn. Deze deadlines zijn belangrijk want we willen dat iedereen actief en op tijd opdrachten maakt en deelneemt aan discussies. Je leert van en met elkaar. Er is een beperkt aantal momenten waarop je bij elkaar komt.

Lees meer over deze studievorm

Haal een extra bevoegdheid

In je derde studiejaar volg je een keuzeminor. Wanneer je kiest voor de minor Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten, ontvang je bij het behalen van de opleiding direct een bevoegdheid voor lesgeven in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten.

Lees meer over deze keuzeminor

Studiebegeleiding

De docent geeft groepsgewijze begeleiding. Hij stuurt dan op het studietempo en begeleidt de groep bij het uitvoeren van online opdrachten via een discussieforum. Als je werkt in een van de zelfstudiemodules, kun je aan de docent vragen stellen via het discussieforum van deze module.