Studenten die naar elkaar kijken

Lerarenopleiding Geschiedenis via afstandsleren 

Afstandsleren

Ben je nieuwsgierig naar de totstandkoming van de wereld van nu? Word leraar Geschiedenis, leer online en ‘op afstand’ en deel jouw passie voor het vak met je leerlingen.

In het kort

Je weet straks veel over de geschiedenis en historisch redeneren. Daarnaast leer je natuurlijk ook hoe je een goede betekenisvolle les geschiedenis moet geven. Zo word jij de leraar die de leerlingen inspireert en voorbereidt op de toekomst.

Lees meer over de opleiding

Meer dan zelfstudie

Je studeert volgens een vast tempo en rooster. Daarbij werk je regelmatig online samen met medestudenten en maak je met elkaar opdrachten die op tijd klaar moeten zijn. Deze deadlines zijn belangrijk want we willen dat iedereen actief en op tijd opdrachten maakt en deelneemt aan discussies. Je leert van en met elkaar. Tijdens je studie heb je per studieperiode van acht weken minimaal een keer klassikaal les.

Online leeromgeving

Je studeert in een innovatieve en overzichtelijke online leeromgeving. Voordeel van deze manier van studeren is dat je zelf momenten in de week bepaalt waarop je studeert.

Lees meer over de online leeromgeving

Studiebegeleiding

De docent geeft groepsgewijze begeleiding. Hij stuurt dan op het studietempo en begeleidt de groep bij het uitvoeren van online opdrachten via een discussieforum. Als je werkt in een van de zelfstudiemodules, kun je aan de docent vragen stellen via het discussieforum van deze module.

Meer over studiebegeleiding