Studenten die naar elkaar kijken

Inhoud opleiding

Je weet straks alles over celbiologie, genetica, ontwikkelingsbiologie, evolutie, gedragsbiologie en ecologie. Wat leer je nog meer?

Je leert natuurlijk ook lesgeven. Verder leer je hoe je leerlingen prikkelt en boeit en hoe je de inhoud van jouw lessen spannend maakt. Daarvoor zijn vakken als onderwijskunde, didactiek, levensbeschouwelijke vorming en drama. Je loopt ieder jaar stage op een school in het voortgezet onderwijs, waar je ook specifieke opdrachten voor het vak Biologie uitvoert.

Begeleider en aanspreekpuntExcursie Schiermonnikoog

Je besteedt veel aandacht aan didactische vaardigheden. Je geeft straks niet alleen maar les: je begeleidt jouw leerlingen ook en bent aanspreekpunt voor ouders. Daarom leer je vaardigheden die je nodig hebt om goed te communiceren, voorlichting te geven en te presenteren. Je leert ook kritisch naar jezelf kijken zodat je je kunt blijven ontwikkelen.

Biologie in haar volle breedte

Je bent straks leraar, geen bioloog maar je bestudeert wel de biologie in haar volle breedte, gerelateerd aan het schoolvak. Een van de boeken die we daarbij gebruiken is het Engelstalige handboek Biology, geschreven door Neil Campbell en Jane Reece. Redelijke beheersing van de Engelse taal is daarom noodzakelijk om goed te kunnen studeren. Dit geldt ook voor Scheikunde.

Bij toelating lees je hier meer over

Ook buiten het schoollokaal

We willen je laten ervaren hoe leuk biologieonderwijs is. Het speelt zich niet alleen af binnen de vier muren van een schoollokaal. Vrijwel alle biologievakken die je volgt bestaan uit een theoretisch en een praktisch deel. Daarom heb je iedere maand practica in Zwolle. We organiseren twee meerdaagse excursies: een zoetwaterexcursie van vijf dagen in Noordwest Overijssel en een zoutwaterexcursie van vijf dagen naar Schiermonnikoog. De kosten van iedere excursie bedragen ongeveer  € 175,-.

Studiebegeleiding

Onze docent zorgt ervoor dat hij jouw studiegroep goed begeleidt. Hij stuurt op het studietempo en begeleidt bij het uitvoeren van online groepsopdrachten via een discussieforum. Als je werkt aan een zelfstudiemodule, kun je vragen stellen via het discussieforum van deze module. Onze docent bezoekt dit forum dan twee keer per week. Je kunt een zelfstudiemodule ook buiten het vaste rooster om volgen, maar dan is er geen begeleiding van de docent.