Studenten die naar elkaar kijken

Lerarenopleiding Aardrijkskunde via afstandsleren 

Afstandsleren

Heb jij geografische voelsprieten? Leer online en ‘op afstand’ en word de leraar Aardrijkskunde die oog heeft voor mensen én onze planeet.

In het kort

Als docent Aardrijkskunde help je leerlingen antwoorden op vragen te krijgen als ‘Welke geografische structuren en processen vinden we terug in het landschap? Samen met andere deelnemers aan deze opleiding leer je hoe je deze kennis en vaardigheden toe kunt passen in je werk.

Lees meer over de opleiding

Meer dan zelfstudie

Je studeert volgens een vast tempo en rooster. Daarbij werk je regelmatig online samen met medestudenten en maak je met elkaar opdrachten die op tijd klaar moeten zijn. Deze deadlines zijn belangrijk, want we willen dat iedereen actief en op tijd opdrachten maakt en deelneemt aan discussies. Je leert van en met elkaar. Tijdens je studie heb je per studieperiode van acht weken minimaal één keer klassikaal les.

Lees meer over deze studievorm

Online leeromgeving

Je studeert in een innovatieve en overzichtelijke online leeromgeving. Voordeel van deze manier van studeren is dat je zelf momenten in de week bepaalt waarop je studeert. Zo plaatst de docent bijvoorbeeld een stelling op het discussieforum van jouw studiegroep. Je hebt de hele week de tijd om hierop te reageren.

Lees meer over de online leeromgeving

Studiebegeleiding

De docent geeft groepsgewijze begeleiding. Hij stuurt dan op het studietempo en begeleidt de groep bij het uitvoeren van online opdrachten via een discussieforum. Als je werkt in een van de zelfstudiemodules, kun je aan de docent vragen stellen via het discussieforum van deze module.

Studiebegeleiding