Man en vrouw praten op de trap

Beoordelen in adaptief beroepsonderwijs

Mastermodule van de master Expertdocent Beroepsonderwijs

De ontwikkeling van je studenten systematisch volgen en valide en betrouwbare uitspraken doen over beroepsbekwaamheid van je studenten? Krijg meer inzicht in toetsen en beoordelen in adaptief beroepsonderwijs.

In het kort

Adaptief beroepsonderwijs (vmbo/mbo/hbo) komt tegemoet aan de leerwensen en behoeften van studenten en speelt  flexibel in op ontwikkelingen in de beroepspraktijk en op de arbeidsmarkt. Dat moet ook blijken uit de wijze van toetsen en beoordelen. In deze module kijk je hoe je toetsen en beoordelingsvormen summatief en formatief kunt benutten om het leerproces te stimuleren. Je start met een kritische evaluatie van het hele toetsprogramma van je opleiding. Voor één onderdeel verdiep je je in de inhoud (het ‘wat’) en de toetsvorm (het ‘hoe’) en ontwikkel je een nieuw “beoordelingsproduct”. Ter validatie van de kwaliteit raadpleeg je experts uit onderwijs- en beroepspraktijk. In deze mastermodule kunnen hbo-docenten werken aan de leeruitkomsten van de Basiskwalificatie Examinering (BKE) en Seniorkwalificatie Examinering (SKE) en daar verdieping in aanbrengen.

Lees meer over de mastermodule

Blended leren

In de module werk je in een blended leeromgeving: thuis via de elektronische leeromgeving (N@tschool, inclusief webinars), op face-to-face contactdagen en op je werkplek in het beroepsonderwijs. Hierdoor heb je relatief weinig reistijd en kun je grotendeels op zelfgekozen momenten studeren.

Master Expertdocent Beroepsonderwijs

De mastermodule maakt deel uit van het curriculum van de door de NVAO geaccrediteerde master Expertdocent Beroepsonderwijs van Windesheim en Hogeschool Utrecht. Je schuift tijdens de mastermodule aan bij de studenten van deze master. Hierdoor ontstaat een levendige, gemixte groep, die door samenwerken, uitwisselen, discussiëren en reflecteren van elkaar leert.

Lees meer over de master

Lestijden en lesdata in Utrecht

De leslocatie is cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. Dat is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de auto en 10 minuten lopen vanaf Centraal Station Utrecht. Data voor volgend schooljaar worden in januari 2019 vermeld op deze site.

Bekijk meer praktische zaken