Studenten in het mediacentrum

Intern Begeleider

Post-hbo-opleiding

Ben je leraar of intern begeleider of heb je de ambitie om dit te worden en wil je meer kennis opdoen over het begeleiden van collega’s bij het vormgeven van Passend Onderwijs, dan kunnen wij je helpen daarin voortvarende stappen in te zetten. De IB’er zal in de toekomst steeds meer een vernieuwende invloed hebben op onderwijs en een rol spelen bij schoolontwikkeling en veranderingsprocessen.

In het kort

In de opleiding leer je verschillende taken en activiteiten van de IB’er kennen aan de hand van verschillende thema’s waaronder professionele communicatie, het begeleiden en coachen van  leraren en teams, taal, rekenen, gedrag, schoolontwikkeling en verandermanagement. Je krijgt feedback op zowel het leerproces als op de ontwikkeling van jouw competenties. 

Lees meer over de opleiding

Praktijkgerichte benadering

Bijzonder aan deze opleiding is dat je in een jaar tijd wordt opgeleid tot een hooggekwalificeerde intern begeleider. Bovendien is de benadering van thema’s rondom de ondersteuning van leerlingen, schoolontwikkeling en het begeleiden en coachen van leraren zeer praktijkgericht. 

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Bekijk de routebeschrijving

Lesdag en -tijd

Je krijgt acht themabijeenkomsten op dinsdag van 9.30 tot 16.00 uur. Daarnaast is er een startdag, zijn er voortgangsgesprekken en een eindpresentatie. Je hebt les op de Campus van Windesheim in Zwolle.

Lees meer over praktische zaken