Student houdt hoofd scheef tekst: wijsheid

Gedragsproblemen in de school

Wil jij als docent je pedagogisch denken en handelen effectief afstemmen op het gedrag van je leerling? Volg dan deze eenjarige post-hbo-opleiding.

Opleiding in het kort

Gedragsproblemen vragen soms veel tijd en aandacht van jou als leraar. Een standaardrecept voor het oplossen van deze problemen bestaat niet. Omgaan met gedragsproblemen vraagt nou eenmaal maatwerk. Je rol als leraar is daarbij cruciaal. Hoe stem je af op de onderwijs- en opvoedingsbehoeften van een leerling met gedragsproblemen?

Lees meer over de opleiding

Uitgaan van verschillen

Ons uitgangspunt is dat we opleiden voor onderwijs waarin de leraar uitgaat van verschillen. De leraar doet ertoe en maakt verschil. Inzicht in eigen denken en handelen vergroot de mogelijkheden van de leraar om met een passende aanpak bij de leerling aan te sluiten. De nadruk ligt daarbij op de preventie van gedragsproblemen en het uitgaan van mogelijkheden.

Lees meer over onze aanpak

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Bekijk de routebeschrijving

Praktische informatie

De opleiding Gedragsproblemen in de school bestaat uit acht bijeenkomsten van zes uur. Je hebt les op donderdag van 9.30 uur tot 16.00 uur. De eerstvolgende cursus start in oktober 2019.

Meer praktische informatie