Groepje volwassenen buiten op een bankje

Slecht nieuws... en nu?

Begeleiden van rouw en verlies

Tweedaagse training met als thema: hoe begeleid je aandachtig en constructief mensen die met verlies te maken hebben?  

In het kort

Rouw- en verlieservaringen kunnen een grote invloed hebben op het functioneren in het dagelijks leven en in het werk van mensen in uw omgeving. Maar het is vaak een moeilijk onderwerp om bespreekbaar te maken. In deze training krijg je handvatten aan de hand van modellen en ervaring hoe je iemand kunt begeleiden die een verlieservaring heeft gehad. 

Lees meer over de training

Verlies, je kunt er niet omheen

Verlieservaringen, je kunt er niet omheen. In je werk of omgeving kun je te maken krijgen met mensen, medewerkers en klanten met verlieservaringen. Overlijden van een dierbare, verlies van de baan, gezondheidsklachten of scheiding. Al deze vormen van verlies kunnen het functioneren thuis en op het werk beïnvloeden. Deze tweedaagse is te volgen door iedereen die hier in de praktijk (werk, vrijwilligerswerk) mee te maken heeft en hier meer over wil weten. Enige ervaring met professionele gespreksvoering is daarbij wel het uitgangspunt.

Lees meer over het studieprogramma

Op maat en incompany

Windesheim kan deze cursus ook incompany en op maat voor jouw organisatie verzorgen, waarbij jouw vraag ons uitgangspunt is. Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op?

Bekijk de mogelijkheden

Cursusdagen en -tijden

De data van de eerstvolgende tweedaagse zijn nog niet bekend. 

Contact