Groep deeltijdstudenten voor een bord

Inhoud opleiding

Het draait niet alleen om cijfers. Als accountant werk je organisatiebreed, heb je gevoel voor de business en kennis van bedrijfsprocessen.

Structuur van de opleiding

Houd je van dynamiek en afwisseling en gaat je belangstelling uit naar activiteiten op het terrein van financiën, auditing, interne beheersing en belastingen in het midden- en kleinbedrijf? Of geef je de voorkeur aan een controlerende en adviserende rol bij grotere ondernemingen? Kies dan voor een loopbaan in de accountancy.

Accountant worden via het Schakeltraject Accountancy

Wil je je specialiseren in de accountancy voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf? Via het Schakeltraject Accountancy leer je de kneepjes van het vak. Je werkt bij voorkeur vier dagen op een accountantskantoor en studeert daarnaast. In anderhalf jaar maak je kennis met de vier kerntaken van een accountant: administratieve dienstverlening, fiscaliteit, advisering en controle. Aan het eind van de opleiding kun je instromen in de tweejarige opleiding Accountancy MKB of verder studeren aan een univeristeit voor Registeraccountant.

355510L1699jpgKennis over financiën en administratie

Het Schakeltraject Accountancy leidt je op tot adviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Je krijgt met name inhoudelijke kennis over financiën en administratie. Zo kun je kleine en grotere bedrijven optimaal van dienst zijn. Jouw kennis en vaardigheden komen direct van pas in je werkomgeving.

Dialoog met docenten en collega’s

Doordat je je werk op een accountantskantoor combineert met het schakeltraject, kun je werksituaties waar je tegenaan loopt bespreken met docenten en medestudenten. Leerzaam en nuttig!