Studenten die met elkaar praten

Voor wie

Ben jij benieuwd of dit de juiste studie voor je is?

Als (aankomend) (senior) manager, hoofd van een afdeling of adviseur is het grotendeels aan jou om zelfstandig gewenste beleidsveranderingen te signaleren. Maar vooral ook om deze effectief in de organisatie te kunnen verankeren. Man in overhemd aan tafel

Diverse achtergronden

Onze opleiding wordt dan ook gevolgd door mensen met een heel diverse achtergrond; zowel qua branche als qua functie. Zo zijn er cursisten uit de zorg, techniek, zakelijke dienstverlening, productie, ICT/telecom, detailhandel en de bouw en lopen functies uiteen van manager, adviseur/specialist, projectleider tot ondernemer. Vragen waar zij zich bij aanvang van de opleiding in herkennen zijn:

  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn afdeling, vanuit een integralere visie, maximaal ondersteunend is aan de organisatiedoelstellingen?
  • Welke kennisinbreng en welke projectmanagementvaardigheden mogen van mij verwacht worden?
  • Hoe mobiliseer ik politiek draagvlak voor de veranderpatronen - die mogelijk breed in de organisatie ingrijpen - die ik behoor te initiëren of waarvoor ik de verantwoordelijkheid krijg?
  • Hoe manage ik zoiets integraals succesvol?

Doorlopende managementleerlijn in perspectief

Twijfel je of Bedrijfskunde post-hbo precies dat is wat je in een managementopleiding zoekt? Kijk dan ook eens naar ons andere aanbod:

Effectief Leiderschap

De eenjarige opleiding Effectief Leiderschap is met name gericht op het ontwikkelen van kwaliteiten op het gebied van teamaansturing en interpersoonlijke vaardigheden.

Bezoek de webpagina Effectief Leiderschap voor meer informatie

Hoger Management

De post-hbo-opleiding Hoger Management duurt één jaar en focust zich op de uitdagingen van het managen van een (grotere) afdeling vanuit het besef dat aansturing niet altijd meer direct gebeurt en men bredere verantwoordelijkheden krijgt. Er wordt dan ook enige bedrijfskundige basis gelegd.

Bekijk Hoger Management voor meer informatie 

Je kunt dus afhankelijk van je behoefte en je functieniveau op elk gewenst niveau bij ons insteken. Vanuit Effectief Leiderschap kun je doorstromen naar Hoger Management. Diegene die Hoger Management met goed gevolg heeft afgelegd, mag zelfs instromen in het tweede jaar van deze Bedrijfskunde post-hbo. 

Wellicht wil je jezelf als senior manager uitdagen op het gebied van je persoonlijke leiderschapsskills. Al zit er met name een kennislijn in, je kunt zelf modulair shoppen binnen onze opleidingen. Wij proberen samen met jou een passende studie te vinden die aansluit bij jouw beroepspraktijk, je wensen en je ambities.