Student en docent in gesprek

Voor wie

De opleiding is onder andere voor de (aankomend) coach of trainer, leidinggevende, teamleider, docent, HRM-medewerker, intern begeleider of studiebegeleider. 

Coach worden: iets voor jou?

Heb jij een opleiding op minimaal hbo-niveau afgerond en enkele jaren werkervaring? En wil je professioneel coachen in werksituaties? Onze Opleiding tot Coach is erg geschikt voor wie werkt als:

  • (aankomend) coach of trainer
  • leidinggevende of teamleider
  • docent, trainer, intern begeleider of studiebegeleider
  • organisatieadviseur of consultant
  • P&O- of HRM-adviseur
  • projectmanager

Om de eindcriteria van de opleiding te behalen, coach je tijdens de opleiding minimaal vijf mensen op werkgerelateerde vragen binnen of buiten jouw werkomgeving. Een andere norm is dat je minimaal 25 coachingsgesprekken voert.

Twijfel je of deze opleiding bij jou past? Neem dan contact op met Marinka van Beek, programmacoördinator Opleiding tot Coach, via  m.van.beek-lettink@windesheim.nl

Punten voor je beroepsregistratie

Voor veel beroepen geldt dat je punten nodig hebt om beroepsregistratie te onderhouden, zogeheten PE-punten (permanente educatie). Kijk in onderstaand overzicht op hoeveel punten de opleiding is geaccrediteerd voor je beroepsorganisatie. Staat deze er nog niet bij, neem gerust contact op met ons. Dan kijken wij of we kunnen ondersteunen bij de aanvraag ervan.

   Organisatie   Waardering 
  Stichting Post-HBO Nederland   Gecertificeerd
  St!R Geaccrediteerd
 Nobco NOBCO 111 PE-vignet uren zijn toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Hiermee kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie vind je op www.nobco.nl  
 Stichting Kwaliteitsregister Jeugd St. Kwaliteitsregister Jeugd 153 PE-punten
 logo KNOV KNOV Geaccrediteerd voor 16 uur in categorie A van het kwaliteitsregister: 'bij- en nascholing'. Daarnaast is er 60 uur toegekend in categorie D: 'overige deskundigheidsbevordering'.
 logo Hobeon Hobéon In aanvraag

Meer coaching en supervisie

Windesheim heeft een gevarieerd aanbod op het gebied van coaching en supervisie. Werk je in het onderwijs en ben je op zoek naar een korte basiscursus coachen? Dan is de Basiscursus Coaching mogelijk interessant. Wil je liever de diepte in en ben je geïnteresseerd in 'leren leren' en ervaringsleren? Lees dan meer over onze eenjarige Supervisorenopleiding of bekijk ons complete aanbod op het gebied van coaching en supervisie.