Student en docent in gesprek

Deelnemer aan het woord

Na de gratis proefles wist Miranda van Beek het zeker: ze koos voor de Opleiding tot Coach bij Windesheim. Lees over haar ervaring.

Miranda van Beek: ‘ongelofelijk wat je in zo’n korte tijd leert’

Miranda van Beek, Opleiding tot CoachVerschillende gebeurtenissen in mijn leven zorgden ervoor dat ik na ging denken over mijn toekomst: wat wil ik? Want mezelf blijven ontwikkelen heb ik altijd belangrijk gevonden. In m’n werk kwam ik erachter dat ik het fijn vond als mensen het naar hun zin hadden en werk deden waar ze goed in waren. Ik kreeg er letterlijk energie van als ik ze hiervan ook bewust kon maken. Ik sprak iemand die de Opleiding tot Coach had gedaan en die goed te spreken was over de opleiding èn over Windesheim. De open les gaf tenslotte de doorslag.

Elk lesblok een feestje!

De opleiding voldeed uiteindelijk meer aan mijn verwachtingen dan dat ik van te voren had gedacht. Elk lesblok werd je weer blij verrast en was een feestje! Wat ik ook heel prettig vond, was dat je gedurende de opleiding meegenomen werd in een proces waarvan je eigenlijk pas aan het einde ziet hoeveel het waard is. En naast je eigen ontwikkeling krijg je zoveel handvatten, theorieën en methodes mee om een goede coach te kunnen zijn! Het is ongelofelijk wat je in zo’n korte tijd leert en aan ervaringen opdoet.

Veel geleerd van paardencoaching

Voor het werken als coach was het oefenen van de diverse werkvormen heel prettig. Ik kan ze nu zelfverzekerd inzetten tijdens coachingstrajecten. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling vond ik de paardencoaching een belangrijk onderdeel waar ik nog steeds op terug kan vallen. Het paard luisterde niet toen ik het doel niet had bepaald en dat is nog steeds een thema waar ik me heel bewust van ben.

Passie voor coaching

In de toekomst zou ik het liefst volledig gaan coachen. Prima om dat (ook) voor een organisatie te doen, maar om mezelf verder uit te dagen ben ik inmiddels ook mijn eigen coachingsbedrijf gestart! Coachen is echt mijn passie geworden. Het is zo mooi mensen te ‘helpen’ gelukkiger te worden, maar ze dat vooral zelf laten doen!

Miranda van Beek, afgestudeerd aan de Opleiding tot Coach - Eigenaar van Coachingsbedrijf Refresh