Groepje in elkaar met gesprek

Inhoud leergang

Jouw kennis, levenservaring en praktijksituatie staan centraal bij de leergang Loopbaan- en talentcoaching. 

Je leert welke fasen en processen zich afspelen bij loopbaanvragen. Je weet straks meer over het begeleiden van vraagstukken Mevrouw, net gekleed kijkt in cameraover loopbaanontwikkeling, talentmanagement en bevlogenheid binnen organisaties.

Actuele ontwikkelingen

De snel veranderende wereld vraagt om flexibiliteit, zowel van de organisatie als van de medewerkers. Reorganisaties zijn aan de orde van de dag. Maar bewegen de medewerkers voldoende mee? Zijn zij in staat om zich nieuwe competenties tijdig eigen te maken? Zijn zij bereid andere taken en verantwoordelijkheden op zich te nemen? Of beschikken zij over voldoende employabiliteit om hun loopbaan anders voort te zetten?

Tijdens deze leergang richten we ons, naast de basiskennis, op deze ontwikkelingen. Zo ontdek je hoe je optimaal gebruik maakt van talenten, hoe je zorgt voor bevlogen medewerkers en wat het effect is van de grotere flexibilisering van de arbeidsmarkt en het sollicitatiegedrag van de klant. En hoe activeer je bij de medewerker meer zelfsturing?

Basiskennis van coachen en organisatiekunde

We gaan er vanuit dat je voor aanvang van de leergang al enige basiskennis hebt van coachen, gesprekstechnieken en organisatiekunde. Daarnaast ben je nieuwsgierig naar de dynamiek van de arbeidsmarkt en wat het effect daarvan kan zijn op je klant.  

Praktijkgericht

Tijdens de leergang gaan we in op de theorie. En tijdens de lesdagen wordt ook ruimte ingelast om samen met je medecursisten actief met elkaar te oefenen in gespreksvaardigheden. Daarnaast oefen je in de praktijk. Zo begeleid je tijdens de leergang minimaal drie klanten met een loopbaanvraag. Je reflecteert op je eigen handelen door video-opnamen te maken en deze terug te kijken. Jouw eigen kennis, levenservaring en praktijksituatie staan hierbij centraal.

Intervisie

Er zijn drie intervisiebijeenkomsten waarin je met je medestudenten je loopbaancoachvaardigheden kunt bespreken en met elkaar kunt oefenen.

Resultaat: concrete handvatten om te coachen

Als je deze leergang hebt afgerond, heb je kennis opgedaan rondom organisaties, organisatiedynamiek en de invloed hiervan op medewerkers en hun loopbanen. Je kunt medewerkers ondersteunen bij jobcrafting en talentmanagement. Maar ook externe medewerkers kunnen jouw klant zijn. Je hebt je eigen personal brand uitgewerkt en bent in staat om anderen te begeleiden in het onderzoeken en formuleren van hun eigen personal brand. Je hebt inzicht in de rol en het effect van talentmanagement en bevlogenheid. Je kunt je klanten ondersteunen bij het herontdekken van hun talenten. Je hebt de benodigde kennis rondom thema zoals vitaliteit, burn-out en werkstress en de invloed hiervan op de individuele werknemer.

Certificering

Na afloop van de leergang ben je competent als loopbaan- en talentcoach. Je hebt een portfolio opgebouwd waarmee je, mits je aan de eisen van NOLOC voldoet, een registratie bij NOLOC kunt aanvragen. Je ontvangt van Windesheim een post-hbo-certificaat.

Kwaliteitswaarborg

NOBCO

De NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) heeft de leergang Loopbaan- en Talentcoaching beoordeeld en 48 PE-vignet uren toegekend.

Logo NOBCO

Docenten

De leergang Loopbaan- en talentcoaching wordt gegeven door Jeannette Vermeulen (kerndocent), Anton de Vries, Hugo Galama en externe gastdocenten.

Blended learning: (digitale) thuisopdrachten en lesdagen

Je studeert op een interactieve wijze. Voordeel van deze manier van studeren is dat je zelf de momenten bepaalt waarop je studeert, waarbij het studierooster en deadlines het ritme aangeven. Je maakt via de elektronische leeromgeving van Windesheim een eigen personal brand. Ook kun je in je eigen tijd loopbaancoachingsvaardigheden oefenen met jouw medecursisten.