C in de avond

Worldcafe: 'Niet loslaten, maar anders vasthouden'

Verslag van het Worldcafé van maandag 25 september

Onlangs heeft Teamcoaching een Worldcafé georganiseerd.

Tijdens het Wordcafé zijn teamleiders en teamcoaches uit diverse zorgorganisaties met elkaar in gesprek gegaan over het transitieproces naar meer zelfsturende teams. Wij spraken Marinka, opleidingscoördinator leergang Teamcoaching en organisator van het Worldcafé, over haar ervaring en de resultaten.

Ervaringen uitwisselen

“Het Worldcafé was een groot succes. Het allerleukst vond ik dat mensen uit verschillende organisaties met elkaar in gesprek gingen en zo van elkaar konden leren en ervaringen konden uitwisselen. Tijdens een transitieproces is een organisatie zo naar binnen gericht, terwijl er veel andere organisaties zijn die in een soortgelijke transitie zitten. Opvallend was dat veel mensen dachten: ‘zo slecht doen we het eigenlijk nog niet’ en ‘oh, hebben zij dat ook’. De processen zijn vergelijkbaar.”

Do's en dont's

Het Worldcafé bestond uit twee rondes. Elke ronde duurde 45 minuten. “Eigenlijk was dit te kort”, vervolgt Marinka. “Een voorstelrondje duurt vaak al lang en je wilt toch graag wat achtergrondinformatie van je gesprekspartner”. De eerste ronde ging voornamelijk over het organisatieproces, terwijl de tweede ronde meer de diepte inging. “Tijdens de tweede ronde stonden de tafels stil bij de do’s en dont’s waar je als teamcoach wat mee kunt. Doordat je aan een tafel zat met coaches van andere organisaties, kijk je verder dan wat er gebeurt in je eigen organisatie en de bijeenkomst geeft je meteen input om te kijken vanuit meerdere perspectieven. Sommige teams waren al ver met het veranderproces, sommigen zitten er middenin, terwijl anderen nog moeten beginnen.”

Hoe geef je kaders aan leiding richting zelfsturing?

De tafels werden geleid door docenten en coaches van Windesheim: “Dit hebben we bewust gedaan om ervoor te zorgen dat de werkvorm worldcafé goed tot z'n recht kon komen en dat er een veilige omgeving werd gecreëerd. Het was mooi om te zien dat iedereen zich uitgenodigd voelde en de ruimte kreeg om zijn verhaal te doen. Zelf heb ik geen tafel geleid, maar heb ik bij alle tafels een kijkje genomen. Ik herinner me bijvoorbeeld nog dat een tafel een gesprek had over kaders: ‘je kunt niet alles zomaar loslaten, mensen hebben kaders, sturing en verbondenheid nodig. Hoe geef je kaders aan leiding, richting zelfsturing?’ De gesprekken gingen dus diep in op de inhoud. Uiteindelijk is iedereen weggegaan met nieuwe inzichten. Niet alleen herkenning in dat wat zij doen ook in andere organisaties gebeurt, maar ook met vormen en middelen om de transitie vorm te geven.”

Samen op reis

“Wat ik persoonlijk erg mooi vond was om te horen hoe mensen uit verschillende organisaties omgaan met teamcoachen; hoe zij teams begeleiden en wat er zich afspeelt; waar ze tegenaan lopen en wat hun oplossingen zijn. Wij willen mensen competent maken als teamcoach en het Worldcafé is een mooie manier om te horen over ervaringen in de praktijk en om samen kennis te ontwikkelen. Het meest opvallend vond ik dat niemand terug wil naar hoe het was; iedereen wil de transitie naar zelfsturing doorzetten, ondanks de moeilijke momenten. Eén van de deelnemers: ‘Er is niet één recept, het is samen steeds op reis gaan. Het is een proces van volhouden en doorgaan’. Mooi gezegd”, besluit Marinka. 

Teamcoaching

De leergang Teamcoaching is onderdeel van het aanbod van Windesheim. Het is niet alleen een opleiding, maar deze studie kan ook incompany en op maat gemaakt verzorgd worden voor organisaties. Daarnaast is het mogelijk om één van de docenten van de leergang ‘in te huren’ voor teamcoachsessies in organisaties. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op via teamcoach@windesheim.nl.