Twee vrouwen met elkaar in gesprek

Inhoud cursus

Ontwikkel onder professionele begeleiding jouw persoonlijke coachingsvaardigheden en ga hier in je werksituatie mee aan de slag!

Je wilt graag jouw basisvaardigheden van coaching ontwikkelen.
Je
wilt onderzoeken of coaching iets voor jou is.
Je wilt als leidinggevende meer coachend leidinggeven.
Je wilt de Opleiding tot Coach volgen, maar je hebt geen basiskennis en -ervaring in coaching.
Je wilt wat vaker stilstaan bij de kwaliteit van je communicatie.
Je wilt effectiever samenwerken met collega's.
Je bent consultant en wilt coachingsvaardigheden gebruiken in jouw advieswerk.

Mevrouw, net gekleed kijkt in cameraKennismaken met coaching

Onze introductietraining Coaching is een praktische en inspirerende training voor iedereen die op een coachende manier gesprekken wil leren voeren. Je ontwikkelt kwaliteiten en vaardigheden als coach en maakt kennis met verschillende werkvormen, methodieken en onderliggende theorieën, die jij in je dagelijkse werkomgeving kunt inzetten.

De introductietraining Coaching is een training op foundationniveau, dat wil zeggen dat je leert hoe je anderen kunt coachen in het aanleren van vaardigheden en/of het leveren van prestaties. De training is bovendien een ideale instapcursus voor diegenen die willen starten met een van de andere coachingsopleidingen van Windesheim maar nog niet beschikken over basisvaardigheden op het gebied van coaching.

We starten vanuit een aantoonbaar hbo of universitair werk- en denkniveau in combinatie met minimaal drie jaar werkervaring op hbo-niveau.

Inhoud opleiding

Tijdens de cursus komt aan bod:

  • basishouding van de coach
  • de basisvaardigheden van de coach
  • coachingsstijlen
  • de rijkdom van non-verbale communicatie
  • interventietechnieken

Ook krijg je inzicht in wat mensen motiveert, of juist tegenhoudt. Je leert hoe je coachdoelen laat formuleren en hoe je anderen begeleidt bij het bereiken van deze doelen.

Eigen inbreng

De introductietraining Coaching is een opleiding op maat. Je start vanuit je eigen kennis en kunde waarbij je eigen principes en waarden de basis vormen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Om de impact van coaching te ervaren, is het mogelijk de training te combineren met een individueel coachingstraject met een ervaren NOBCO-gecertificeerde coach van Windesheim.

Praktijkgericht

Het accent van de introductietraining Coaching ligt op het ervaren en oefenen: door middel van praktijkgerichte opdrachten en eigen voorbeelden uit je dagelijkse praktijk oefen je jouw coachingsvaardigheden en ga je op zoek naar toepassingen van coaching in je werksituatie. Je werkt veel in twee- of drietallen en vervult tijdens de oefeningen zowel de rol van coach als van gecoachte. Na het volgen van de cursus ben je je bewust van jouw eigen vaardigheden, valkuilen en houding als coach en kun je op een coachende manier gesprekken voeren. Bovendien ben je in staat de basisvaardigheden van coaching te integreren in je dagelijkse werkzaamheden.

Interactief

We werken met interactieve en afwisselende werkvormen waarbij we actuele coachings- en communicatietheorieën, praktijk en persoonlijke professionele ontwikkeling combineren. De training vindt plaats in kleine groepen van maximaal 14 deelnemers, waardoor je veel persoonlijke feedback kunt krijgen van je trainer.

Ervaren en bevlogen trainer

Met de introductietraining Coaching kies je voor een post-hbo-opleiding van kwaliteit. We werken uitsluitend met gekwalificeerde en gecertificeerde docenten met recente ervaring in het werkveld.

De trainer van de introductietraining Coaching is Lydia ten Den. Zij is een ervaren docent, coach en trainer en onder andere betrokken bij de Opleiding tot Coach

Kwaliteitswaarborg

De Introductietraining Coaching heeft een NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Foundation niveau.

EMCClogo EAA foundation logo Nobco

Met dit keurmerk is de training door de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches en de European Mentoring & Coaching Council erkend als een kwalitatief goede training die voldoet aan de strenge Europese kwaliteitseisen en –richtlijnen. Na het volgen van deze training kun je, met dit keurmerk, je certificering op Foundation niveau bij NOBCO versnellen.

Naar het studieprogramma

Certificering

Je ontvangt een certificaat van Windesheim.