Twee vrouwen met elkaar in gesprek

Cursist Anne aan het woord

Ik heb tijdens de opleiding ontzettend veel geleerd!

Geaccrediteerd

Dit schooljaar startte ik met een nieuwe taak in mijn pakket: coach nieuwe docenten. Een taak die ik graag wilde vervullen, maar tegelijkertijd wist ik dat ik nog een hoop te leren had als coach. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een geschikte opleiding en die vond ik toen ik op de site van Windesheim de introductiecursus tot coach zag staan. Omdat deze cursus mooi aansloot bij hetgeen ik wilde leren en daarnaast ook nog een geaccrediteerde opleiding was, heb ik mij voor die cursus ingeschreven. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik heb tijdens de opleiding ontzettend veel geleerd. 

Veilige omgeving

Tijdens de bijeenkomsten wist Nanja Visser een prettige sfeer te creëren, waardoor mijn medecursisten en ik ons direct op ons gemak voelden en in een veilige sfeer gesprekken konden oefenen met elkaar. Daarnaast gebruikte zij effectieve werkvormen en het lesmateriaal was helder en praktisch. De Engelse uitspraak ‘teach what you preach’ is zeker van toepassing op Nanja. Haar betrokkenheid, enthousiasme en gerichte feedback op de oefeningen zorgden ervoor dat ik met veel plezier naar de bijeenkomsten ging. Bovendien merkte ik dat ik meer grip kreeg op het coachen. 

Voldoening

Naast de docent waren het ook mijn medecursisten die maakten dat de cursus zeer geslaagd was. De achtergronden van de cursisten waren heel verschillend, waardoor we elkaar mooi aanvulden. We waren elkaars oefenmateriaal, we voorzagen elkaar van feedback en we hadden plezier met elkaar. Als ik terugblik op mijn eerste coachgesprekken en naar de gesprekken die ik nu voer als coach, zie ik dat ik veel effectiever ben en dat het me lukt om vooral de coachee aan het werk te zetten. Door oprechte interesse in de ander en door het stellen van de juiste vragen is de coachee in staat zelf oplossingen te vinden voor de problemen waar hij tegenaan loopt. En dat geeft veel voldoening!

Anne Boek
Docent bij Slingebos Levant in Harderwijk