C in de avond

Hoe ontstaan misverstanden?

Communiceren lijkt eenvoudig, maar niets is minder waar! Het overbrengen van een boodschap is veel complexer dan je denkt. Sterker nog: de kans dat jij mijn boodschap precies zo interpreteert als ik, is klein.

Wanneer verschillende mensen aan dezelfde prikkels worden blootgesteld, herinneren ze zich elk de gebeurtenis op een andere manier omdat iedereen er een eigen betekenis aan geeft. Dat komt omdat we allemaal informatie weglaten, generaliseren en vervormen op basis van onze verschillende levenservaringen, waarden, verwachtingen, overtuigingen, herinneringen en beslissingen. Deze onbewuste filters bepalen aan welke dingen we aandacht schenken. Als je jezelf goed kent, ben je je bewust van Artikel 'Hoe ontstaat een misverstand?'je filters en dat maakt je effectiever in je communicatie.

Je doet dus, vaak onbewust, drie dingen met een boodschap:

  • Je neemt waar: wat heb ik gehoord, gezien, gevoeld?
  • Je interpreteert: wat betekent dat voor mij?
  • Je evalueert: wat vind ik daar eigenlijk van?

Zowel het waarnemen, interpreteren en evalueren zijn subjectief. Dat maakt de kans op misverstanden dus groot!

Misverstanden voorkomen is niet mogelijk, misverstanden oplossen en daarmee de gevolgen beperkt houden wel!

Hoe doe je dat?

Wees je bewust van het feit dat je interpreteert op basis van jouw filters. De ander kan best iets heel anders bedoelen dan jij denkt. Check daarom je interpretaties door middel van vragen en samenvattingen. Toon oprechte belangstelling voor wat de ander bedoelt of wil bereiken en verplaats je in het perspectief van de ander! Jij mag dan wel gelijk hebben, maar dat betekent nog niet dat de ander ongelijk heeft! 

Geïnteresseerd geraakt?

Neem dan eens een kijkje bij de Introductietraining Coaching

Naar de Introductietraining Coaching

Over de auteur

Nanja Visser-Vos is docent bij de Opleiding tot Coach en opleidingscoördinator van de Introductietraining Coaching. De Introductietraining Coaching is geschikt voor iedereen die graag de basisvaardigheden van coaching wil ontwikkelen of de Opleiding tot Coach wil volgen maar nog niet beschikt over basiskennis en -ervaring in coaching. In drie losse lesdagen in een periode van drie maanden ervaar je of coaching bij je past. Het is vervolgens mogelijk om door te stromen naar een van de andere opleiding op het gebied van coaching van Windesheim zoals de Opleiding tot Coach, de leergang Teamcoaching of Loopbaan- en talentcoaching.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact op met Nanja via itc@windesheim.nl.