Twee CALO studenten

Vakgerichte opleidingsdidactiek bewegingsonderwijs en sport (Calo)

Ben jij opleidingsdocent in het bewegingsonderwijs en wil jij nieuwe opleidingsdidactische inzichten om van daaruit eigen modulen te vernieuwen en het eigen lesgeven verder te verdiepen? Dan is deze cursus wat voor jou.

In het kort

Er is een kloof tussen wat studenten tijdens de opleiding leren en wat ze tijdens de stage leren over lesgeven. Deze cursus gaat over de kloof tussen opleiding en stage, waarbij het vakspecifieke inzicht de brug kan vormen. Na afloop heb jij nieuwe opleidingsdidactische inzichten om van daaruit eigen modulen te vernieuwen en het eigen lesgeven verder te verdiepen.

Bekijk de inhoud van de cursus

Studieprogramma

Het programma bestaat uit drie dagen en is geschikt voor jou als opleidingsdocent bij een alo, pabo, cion/mbo, post-hbo of trainingsopleiding. Je analyseert je eigen beweeggedrag in relatie met je eigen lesgeefgedrag. Ook analyseer je de sociale positie van bewegen, lesgeven en opleiding en experimenteer je met zelf ontworpen nieuwe opleidingsdidactische werkvormen.

Bekijk het studieprogramma

Trainer

Jouw trainer is Chris Hazelebach. Tijdens de cursus zal hij al zijn ervaringen die hij in 26 jaar als opleidingsdocent op een alo en pabo heeft opgedaan met je delen. 

Praktische informatie

De cursus bestaat uit drie dagen die plaatsvinden op dinsdag 5 februari, donderdag 21 maart en woensdag 24 april van 9.30 - 17.00 uur op Hogeschool Windesheim in Zwolle. 

Bekijk de praktische informatie