Twee CALO studenten

Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs voor het primair onderwijs (Calo)

Post-hbo-opleiding | gymopleiding | lesdag woensdagmiddag | 3 blokken | CPION-geregistreerd

Wil jij een Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs halen en specialist bewegingsonderwijs worden op basisscholen voor groep 3 tot en met 8?

In het kort

Jij ontwerpt straks lessen bewegingsonderwijs en biedt deze op een veilige en verantwoorde wijze aan. Met een Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs op zak beschik je over de knowhow om elk kind op zijn niveau én met plezier te laten bewegen!

Lees meer over de opleiding

Lesdagen en -tijden

De opleiding wordt voor alle blokken aangeboden op de woensdagmiddag. (m.u.v. extra ingeplande blokken). Er zijn collegevrije weken gepland voor zelfstudie tijdens elk blok. De blokken starten elk cursusjaar in september en februari. Lees meer bij praktische zaken en bekijk het rooster per blok.

Lees meer over praktische zaken

Goed doortimmerd programma

Stichting Post-hbo Nederland heeft onze opleiding laten toetsen op inhoud, niveau en actualiteit door Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Het eindoordeel van CPION is dat we een goed doortimmerd programma hebben.

Lees meer

Helder programma en goede samenwerking

‘De opleiding wordt gegeven door vakkundige docenten met een duidelijk programma.’ - oud-cursist van de leergang. De post-hbo-opleiding Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs wordt samen verzorgd met de lerarenopleiding lichamelijke opvoeding (Calo) van Windesheim en door de pabo van Hogeschool VIAA.