Twee CALO studenten

Klimmen in het onderwijs opfriscursus (Calo)

Post-hbo cursus bevoegdheid klimmen klimcertificaat indoor toprope SKBO)-IT gecertificeerd

Heb je je klimcertificaat ooit behaald, maar ben je op zoek naar de nieuwste manieren van zekeren, aansprekende opdrachten of heb je al een tijdje geen klimonderwijs meer gegeven? Schrijf je dan in voor de opfriscursus Sportklimbegeleider Indoor Toprope.

De opfriscursus in het kort

Door het volgen van de opfriscursus SKBO-IT leer je zelfstandig indoor sportklimsituaties voor het onderwijs in te richten. Je leert beginnende klimmers te begeleiden en op een verantwoorde en veilige manier klimonderwijs te verzorgen op een indoor klimmuur. De opfriscursus is erkend door de NKBV.

Inhoud cursus

Tijdens de opfriscursus worden de nieuwste zekerapparaten behandeld en worden de voor- en nadelen van de oudere apparaten, zekeringsmethoden en reddingen besproken. Daarnaast worden praktijkopdrachten voor leerlingen behandeld en materiaalkennis en tips gedeeld om leerlingen beter te leren klimmen met en zonder klimtouw (boulderen). Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng en specifieke praktijkvragen. 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ALO opgeleide LO-docenten die hun lesgeefbevoegdheid voor het klimmen in toprope al hebben behaald, maar een periode geen klimonderwijs hebben gegeven, en voor docenten die hun kennis over klimmen in het onderwijs verder willen uitbreiden. Let op: om deel te nemen aan de cursus moet je actief kunnen meedoen aan het inbinden, zekeren en klimmen.

Praktische informatie

Start 2 juni 2020, van 09.30 - 16.30 uur
Studievorm Post-hbo cursus
Studieduur 1 dag 
Studiebelasting 7 uur
Toelating Om toegelaten te worden voor de cursus moet je in het bezit zijn van een ALO getuigschrift met lesgeefbevoegdheid en een SKBO-IT-certificaat hebben behaald. 
Kosten €210,-
Certificering Na afronding ontvang je het opfriscertificaat SKBO-IT. Daarmee mag je (opnieuw) aan maximaal drie touwgroepen lesgeven binnen een onderwijssetting.
Locatie Zwolle