Drie basketballers in de gymzaal

Specialist Sportieve en Gezonde School

Post-hbo

Heb jij affiniteit met bewegen en gezondheid? Ga op jouw school aan de slag met het bevorderen van een gezonde leefstijl.

In het kort

Het bevorderen van een gezonde leefstijl krijgt op basisscholen steeds meer aandacht. Kinderen die lekker in hun vel zitten, presteren namelijk beter. Wil jij een sleutelrol vervullen binnen jouw school op het gebied van gezondheid en bewegen? Dan is deze post-hbo opleiding wellicht iets voor jou.

Lees meer over deze opleiding

Lesdagen en -tijden

Deze post-hbo-opleiding start in januari 2019. De lessen zijn op donderdag. Lesdata: 10 januari, 31 januari, 21 maart, 11 april, 6 juni, 12 september, 3 oktober, 7 november, 28 november en 8 januari (2020).

Lees meer praktische informatie

Samenwerkingsverband

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werken zes lerarenopleidingen basisonderwijs, waaronder Windesheim, samen aan een specialisatieprogramma voor pabo-studenten, om opgeleid te worden tot Specialist Sportieve en Gezonde School.

Nu eenmalig € 600,-

Omdat de opleiding tijdens de pilotfase in studiejaar 2018-2019 grotendeels wordt bekostigd vanuit subsidie, kun je in 2018-2019 (eenmalig) tegen een gereduceerd bedrag (€ 600,-) deelnemen. Normaliter bedragen de kosten voor deze post-hbo-opleiding circa € 2.250,-.