master psychomotorische therapie

Voor wie

De master is bedoeld voor talentvolle, ambitieuze professionals die werkzaam zijn op het snijvlak van gezondheidszorg, lichamelijkheid en beweging.

Windesheim biedt als enige hogeschool in Nederland de masteropleiding Psychomotorische Therapie aan. Deze tweejarige deeltijdopleiding in Zwolle is allereerst toegankelijk voor psychomotorisch therapeuten en psychomotorisch kindtherapeuten (PMKT) die zich willen professionaliseren op masterniveau.

Oefenen met vallenAanverwante opleiding?

De masteropleiding is ook interessant voor afgestudeerden van opleidingen op het gebied van psychologie, sociaalpedagogische hulpverlening, fysiotherapie of voor professionals met een eerstegraadsbevoegdheid lichamelijke opvoeding die onder meer werkervaring hebben opgedaan in psychosociale veranderingen, gericht op bewegen en lichamelijkheid.

Wil je deze opleiding volgen, zodat je je op masterniveau kunt ontwikkelen als psychomotorisch therapeut? Check bij de toelatingseisen of je aan de inschrijfvoorwaarden voldoet. 

Losse modules

De opleiding is ook interessant voor professionals die zich willen bij- of nascholen, maar die op dit moment (nog) geen tweejarig mastertraject willen doorlopen. Je kunt dan losse modules volgen, waarmee je later leeruitkomsten van de master kunt valideren. Sommige modules kunnen door bovenstaande groep studenten gevolgd worden zonder dat je al werkzaam bent als psychomotorisch therapeut.

Zie modulair programma voor meer informatie