master psychomotorische therapie

Master Psychomotorische Therapie (Calo)

Geflexibiliseerd onderwijs

Wil je je via de master Psychomotorische Therapie verder ontwikkelen als psychomotorisch therapeut in de zorgsector en het onderwijs?

Master Psychomotorische Therapie in het kort

Jij bent straks een psychomotorisch therapeut die op masterniveau met behulp van bewegen en lichamelijkheid de complexe problematiek van een cliënt letterlijk en figuurlijk in beweging kan krijgen. Je masterniveau zal blijken uit je uitgebreide kennis van psychosociale en psychiatrische problemen, excellent niveau van methodische en therapeutische vaardigheden en een sterk reflectievermogen. Los van je ontwikkeling op het vlak van psychomotorisch handelen, ontwikkel je professioneel leiderschap en gedegen onderzoeksvaardigheden.

Wat leer je bij Psychomotorische Therapie?

Flexibel en modulair masteronderwijs

In de vernieuwde opzet staan modulen met hierbinnen een of enkele leeruitkomsten centraal. Deze zijn gebaseerd op het beroepsprofiel en de eindkwalificaties van de master PMT. Leeruitkomsten geven aan wat een student moet kunnen, weten en beheersen om het diploma te behalen. Hoe jij je leeruitkomsten ontwikkelt en aantoont kan verschillen. Je kunt losse modulen volgen, daarmee behaal je (deel)certificaten. Of je volgt de gehele master. Afhankelijk van jouw behoeftes kies je in overleg met de opleiding op welke manier jij leert.

Psychomotorische Therapie modulair volgen?

Toelating Psychomotorische Therapie

Je bent direct toelaatbaar met een afgeronde, door de NVAO-geaccrediteerde PMT-bacheloropleiding, PMKT-opleiding of wettig voorloper hiervan. Bij een aantal leeruitkomsten dien je ook te voldoen aan een werkeis (16 uren). Ook met een aanverwante hbo-bachelor en/of wo-opleiding kun je de master PMT volgen. Hierbij gelden er, afhankelijk van je specifieke vooropleiding, aanvullende toelatingsvoorwaarden.

Lees meer over toelating tot deze master

Lestijden, studielast en collegegeld

De master PMT kent, als je de hele opleiding 'klassiek' volgt, een vast lesdag (vrijdag). Een enkele module, zoals masterclasses kunnen op andere dagen plaatsvinden. De studielast van de master Psychomotorische Therapie komt dan, inclusief lessen op vrijdag, neer op ongeveer 20 uur per week. De master PMT is bekostigd en daardoor betaal je, indien dit je eerste master is, wettelijk collegegeld.

Lees meer over praktische studiezaken