Zittend in gymzaal voor oefening tekst: kracht van psychomotorische therapie

Master Psychomotorische Therapie (Calo)

Tweejarige master in deeltijd

Wil je je via de master Psychomotorische Therapie verder ontwikkelen op het vlak van bewegen en lichamelijkheid in de hulpverlening en zorgsector?

Verder als psychomotorisch therapeut?

Jij bent straks een psychomotorisch therapeut die op masterniveau bewegen en lichamelijkheid binnen de zorg weet in te zetten. Met je uitgebreide kennis van psychosociale en psychiatrische problemen zet jij na het afronden van deze master Psychomotorische Therapie al jouw kennis letterlijk 'in beweging'.

Wat leer je bij Psychomotorische Therapie?

Flexibel en modulair masteronderwijs

De masterstudie Psychomotorische Therapie is in vernieuwde vorm beschikbaar. De modulaire en flexibele opbouw maakt het mogelijk om je werk als psychomotorisch therapeut, studie en privésituatie beter te combineren. Je kunt losse modulen volgen, zodat je zelf de regie hebt op je eigen studietraject.

Psychomotorische Therapie modulair volgen?

Toelating Psychomotorische Therapie

Met een hbo-bacheloropleiding tot psychomotorisch therapeut ben je direct toelaatbaar als je ook voldoet aan de werkeis van 16 uur. Na een aanverwante hbo-bachelor en/of een wo-opleiding gelden er aanvullende toelatingsvoorwaarden om de hbo-master Psychomotorische Therapie te kunnen volgen, afhankelijk van je specifieke vooropleiding.

Lees meer over toelating tot deze master

Psychomotorische Therapie op de vrijdag

De lesdag van de masteropleiding Psychomotorische Therapie is op de vrijdag. Op deze dag moet je dus naar de Campus in Zwolle komen. Voor supervisie en voor masterclasses kan de masteropleiding andere dagen of dagdelen inroosteren. De studielast van de master Psychomotorische Therapie komt neer op ongeveer 20 uur per week, inclusief de lessen.

Lees meer over praktische studiezaken
conversiepixel: