Zittend in gymzaal voor oefening tekst: kracht van psychomotorische therapie

Master Psychomotorische Therapie (Calo)

Tweejarige master in deeltijd

Wil je je via de master Psychomotorische Therapie verder ontwikkelen als psychomotorisch therapeut in de zorgsector en het onderwijs?

Psychomotorische therapie in het kort

Jij bent straks een psychomotorisch therapeut die op masterniveau met behulp van bewegen en lichamelijkheid de complexe problematiek van een cliënt letterlijk en figuurlijk in beweging kan krijgen. Je masterniveau zal blijken uit je uitgebreide kennis van psychosociale en psychiatrische problemen, excellent niveau van methodische en therapeutische vaardigheden, een sterk reflectievermogen, gedegen onderzoeksvaardigheden en profileringsmogelijkheden.

Wat leer je bij Psychomotorische Therapie?

Lestijden, studielast en collegegeld

De vaste lesdag van de masteropleiding Psychomotorische Therapie is op de vrijdag. Voor een enkele module, zoals de masterclasses kan de masteropleiding andere dagen of dagdelen inroosteren. De studielast van de master Psychomotorische Therapie komt neer op ongeveer 20 uur per week, inclusief de lessen. Vanaf september 2018 wordt de master bekostigd en betaal je, indien dit je eerste master is, wettelijk collegegeld.

Lees meer over praktische studiezaken

Flexibel en modulair masteronderwijs

De masterstudie Psychomotorische Therapie is in vernieuwde vorm beschikbaar. De modulaire en flexibele opbouw maakt het mogelijk om je werk als psychomotorisch therapeut, studie en privésituatie beter te combineren. Je kunt losse modulen volgen, zodat je zelf de regie hebt op je eigen studietraject.

Psychomotorische Therapie modulair volgen?

Toelating Psychomotorische Therapie

Met een hbo-bacheloropleiding tot psychomotorisch therapeut ben je direct toelaatbaar als je ook voldoet aan de werkeis van 16 uur. Na een aanverwante hbo-bachelor en/of een wo-opleiding gelden er aanvullende toelatingsvoorwaarden om de hbo-master Psychomotorische Therapie te kunnen volgen, afhankelijk van je specifieke vooropleiding.

Lees meer over toelating tot deze master