Studenten overleggen met elkaar

Master Physical Education and Sport Pedagogy (Calo)

Tweejarige master in deeltijd

Wil jij doorgroeien in het bewegingsonderwijs of de jeugdsport en jouw pedagogisch-didactisch perspectief verrijken in de master Physical Education and Sport Pedagogy?

In het kort

Jij bent straks een (sport)pedagogisch professional die het verschil maakt in het bewegingsonderwijs. Vanuit een pedagogisch-didactisch perspectief leer je hoe je met je omgeving ervoor zorgt dat de waarde en betekenis van bewegen op alle niveaus wordt benut en je vormt dé schakel tussen alle partijen.

Lees meer over deze master in deeltijd

Deskundige docenten

De docenten werken samen met het lectoraat Bewegen, School en Sport én Sportpedagogiek. Hierdoor zijn ze goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het vlak van pedagogiek en didactiek van sporteducatie, digitalisering van de gymles, schoolsport en een veilig sportklimaat.

Lees meer over de lectoraten

Accreditatie

Onze master is door de NVAO geaccrediteerd. Daarmee voldoen we aan eisen ten aanzien van programma, personeel en opleidingsspecifieke voorzieningen: het onderwijs is goed vormgegeven en de pedagogische benaderingswijze geeft de opleiding een heldere identiteit en duidelijke visie.

Lees meer over accreditatie

Lesdagen en -tijden

De hbo-master Physical Education and Sport Pedagogy is een deeltijdopleiding die je als professional naast je werk kunt volgen en duurt 2 jaar. Maandag is de vaste lesdag. Je hebt dan les van 8.30 tot 17.00 uur. Daarnaast dien je ongeveer rekening te houden met 12 uur zelfstudie per week.

Lees meer over praktische zaken