Man die aan het hardlopen is buiten

Master Lichamelijke opvoeding en sportpedagogiek (Calo)

Tweejarige master in deeltijd

Wil jij je eigen bewegingspraktijk beter kunnen onderbouwen met behulp van pedagogisch-didactische modellen en methodieken? Heb jij ideeën voor nieuwe initiatieven in jouw organisatie? En wil je expert worden op het gebied van sportpedagogiek?

In het kort

De master Lichamelijke opvoeding en Sportpedagogiek is een praktijkgerichte opleiding  waarin drie thema's centraal staan: onderbouwing van de lesgeefpraktijk in sport en bewegen, verrijking van pedagogisch leiderschap en professionele identiteit en het prachtige risico van Sportpedagogiek. Je wil een bijdrage leveren aan innovatie in het bewegingsonderwijs, de Sportpedagogiek en alles wat daarmee samenhangt.

Lees meer over deze master in deeltijd

Studeren op de Calo

Op de Calo is veel ruimte voor kleinschalig en persoonlijk onderwijs. Maatwerk in groepen staat daarbij centraal. Door de nauwe samenwerking met het lectoraat Bewegen, School en Sport én Sportpedagogiek zijn docenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Lees meer over de lectoraten

Deeltijd

De hbo-master Lichamelijke Opvoeding en Sportpedagogiek is een deeltijdopleiding die je als professional naast je werk kunt volgen en duurt 2 jaar. Maandag is de vaste lesdag. Je kunt ook kiezen voor flexibel, modulair studeren: dan volg je het programma in een eigen route of tempo. (Gedeeltelijk) afstandsleren behoort tot de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Corina van Doodewaard. 

Meer praktische informatie

Student aan het woord

Hoe is het om Lichamelijke Opvoeding en Sportpedagogiek te studeren? Hoe ervaren studenten een studie naast hun baan en wat willen zij ermee bereiken? Lees hier hoe de studenten de opleiding ervaren.

Student aan het woord