Twee CALO studenten

Oud-student aan het woord

Marit Douma volgde de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding in deeltijd aan de CALO van Windesheim en zegt het gewoon ronduit,’ ik kan het iedereen aanraden’. Het leidde voor haarzelf tot een baan bij haar favoriete voetbalclub Feyenoord waar ze projectcoördinator onderwijs werd.

‘Daarnaast leer je en passant ook nog eens om goed te plannen en te organiseren’.

Marit had oorspronkelijk de PABO gevolgd, waarna zij tien jaar werkte als leerkracht op een basisschool. Ze had naar eigen zeggen altijd wel iets met sport en bewegen. Dit probeerde ze ook zoveel mogelijk in haar onderwijs te integreren. De leiding van de basisschool gaf haar ook de mogelijkheid en het vertrouwen om hier volop mee te experimenteren. Ook tijdens het bijbrengen van cognitieve kennis streefde ze er naar de kinderen zo veel mogelijk fysiek in beweging te brengen. Dit leidde bijvoorbeeld tot lessen over spelling waarbij tegelijkertijd een estafette werd gehouden.Oud-student Marit

De drang om zich verder te ontwikkelen leidde bij Marit tot de keuze om, naast het lesgeven aan groep zeven op de basisschool, een hbo opleiding op sportgebied te gaan volgen. Daarbij was een deeltijdopleiding de enige mogelijkheid. De keuze viel op de CALO van Windesheim. ‘Ja, je moet echt wel gemotiveerd zijn’, benadrukt Marit, want ook haar baan en haar sociaal leven vroegen om veel aandacht.  

Wat hielp was dat ze ervoer dat de opleiding haar veel gaf op het gebied van kennis en door de manier waarop de docenten haar inspireerden met de CALO visie. ‘Het is gewoon een absolute aanrader’, meent Marit die ook vindt dat het ook altijd goed is om je te blijven ontwikkelen. ‘Daarnaast leer je en passant ook nog eens om goed te plannen en te organiseren’.

Marit zag haar studie als een uitdaging en een boeiende periode. De studie leverde ook nog eens concreet iets op; het leidde namelijk tot haar droombaan bij de bekende voetbalclub uit de Maasstad: projectcoördinator onderwijs. ‘Alle aspecten komen hier samen. Ik kom hier helemaal tot mijn recht’, zo stelt ze enthousiast vast.

Ook geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bewegen en het beïnvloeden van bewegingsgedrag? Of ben je al een professional op het gebied van bewegingsonderwijs of psychomotorische therapie en wil je graag meer expertise opdoen? Wij bieden diverse opleidingen en cursussen aan binnen dit werkveld. Bekijk ons aanbod.