Vrouw voor een digitaal scherm

Studieprogramma

Het eerste jaar volg je acht vakken in verschillende vakgebieden, waarbij je vooral van en met elkaar leert. 

Volledige opleiding of modulaire programma

Volledige eenjarige programma

Indien je kiest om de gehele opleiding te volgen, bestaat het programma uit acht vakken van september tot en met juni. Je wordt opgeleid tot een all round controller. Optioneel kun je afstuderen bij Windesheim door middel van het schrijven van je post-bachelor Controlling scriptie. Je ontvangt dan een post-bachelor diploma van Windesheim, powered by Nyenrode. Daarnaast kun je ervoor kiezen om na het volgen van de gehele opleiding in te stromen in de Master of Science in Controlling op Nyenrode. Zo kun je studeren wat bij jouw wensen past en wanneer het voor jou uitkomt.

Het programma bestaat uit de volgende acht vakken:

  • Management Accounting & Control
  • Finance Advanced
  • Operations & Supply Chain Management
  • BIV- bestuurlijke informatie systemen (BIS)
  • Ondernemingsrecht
  • Management & Organisatie
  • Financial Accounting
  • Oriëntatie Belastingrecht

Modulaire programma

Indien je niet een heel jaar kunt studeren of liever modulair van start gaat, kun je ervoor kiezen om een van de modules Business Controlling of Financial Controlling te volgen en af te ronden met een certificaat. Een module bevat vijf vakken, gedurende zeven maanden in deeltijd. Sommige vakken komen in beide specialisaties voor. Binnen vier jaar na de start van de studie kun je de overige drie vakken van de gehele opleiding alsnog behalen en het diploma Post Bachelor Controlling ontvangen. Dit geeft je toegang tot de Master of Science in Controlling op Nyenrode.

Module Business Controlling, start in september t/m maart

Als business controller dien je overzicht te behouden op de ontwikkelingen binnen de organisatie en de business. Kennis van financiële processen (Finance Advanced), informatiestromen (BIV-BIS), organisatiestructuren (Management en Organisatie), supply chain management (Operations & Supply Chain Management) en het beoordelen van management informatie (Management Accounting & Control) is daarvoor van groot belang.

Module Financial Controlling, start in november t/m mei

Als financial controller dien je de juiste financiële cijfers te presenteren, sturing te geven aan het onderliggende proces en analyses te maken van de financiële cijfers binnen de organisatie. Kennis van financiële processen (Finance Advanced), informatiestromen (BIV-BIS), juridische zaken (Oriëntatie Belastingrecht en Ondernemingsrecht) en jaarverslaggeving (Financial Accounting) is daarvoor van groot belang.

Lees meer over de Master of Science in Controlling