Student in X

Accountancy

Duaal

Een adviserende of controlerende rol in financiële administratie? Een opstap naar de post-bachelor Accountant Administratieconsulent.

In het kort

Na anderhalf jaar voltijd onderwijs kun je overstappen naar het duale traject. Gedurende het hele jaar verricht je drie aansluitende dagen per week werkzaamheden voor de leerwerkinstelling. De dagen die je niet op kantoor doorbrengt kun je gebruiken voor voorbereidingen en het volgen van colleges of het maken van verslagen van wat je in de praktijk doet.

Meer over inhoud opleiding

Kantorenmarkt

Een voorwaarde voor deelname aan het duale traject is dat je beschikt over een duale werkplek. Tijdens het eerste jaar van je opleiding ben je al op allerlei manieren in contact gekomen met verschillende accountantsorganisaties, zodat je je een goed beeld kunt vormen van de mogelijkheden. Aan het begin van het tweede jaar organiseren we een kantorenmarkt. Hier kom je in gesprek met studenten die ervaring hebben met de duale opleiding en kun je afspraken maken om kennis te maken met het kantoor.

Variatie in de praktijk

In het praktijkdeel van de opleiding maak je deel uit van een team. Je krijgt als assistent veel verschillende werkzaamheden te doen. Dit kan variëren van het inboeken van een administratie tot het samenstellen of controleren van (delen van) de jaarrekening en het opstellen van fiscale aangiftes. Je hebt contact met collega's en cliënten. Met andere woorden: een gavarieerde werkdag! Regelmatig krijg je feedback op je werkzaamheden van je collega's en je praktijkdocent.

Steven Werner: Direct aan het werk

'Wanneer de studielast je meevalt, kun je ook kiezen voor de duale variant van de opleiding. Zo ben ik begonnen bij De Jong en Laan accountants. Ik kan hier de theorie die ik op Windesheim leer direct toepassen op de werkvloer. Hiermee verdien ik ook nog een leuk zakcentje en ben het weekend lekker vrij!'