Deeltijd studies, duale opleidingen en post-hbo opleidingen. Theologie. Hogeschool Windesheim.

Inschrijven voor een bacheloropleiding

Heb je gekozen voor een bacheloropleiding in deeltijd, duaal of afstandsleren? Of een Associate degree? Schrijf je dan in via Studielink.

Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt voor je inschrijving bij Studielink:

  • Jouw eigen DigiD. Nog geen DigiD? Vraag dan een DigiD-code aan. Houd er rekening mee dat de aanvraag 5 dagen kan duren!
  • Diploma('s) die je hebt behaald
  • Betalingsgegevens

Inschrijven bij Studielink

Na aanmelding bij Studielink ontvang je binnen een paar werkdagen per post een bevestigingsbrief. Deze brief vermeldt de inschrijfvoorwaarden waaraan je moet voldoen.

 

Veelgestelde vragen

 

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Als je de Studiekeuzecheck moet doen, meld je dan bij voorkeur aan voor 1 mei 2018. Zo heb je voldoende tijd hebt om de Studiekeuzecheck te doen en tijd om je te heroriënteren als je op een gegeven moment tot de conclusie komt dat je toch een betere ‘match’ hebt met een andere opleiding. De uiterste aanmelddatum voor de meeste opleidingen is 15 augustus 2018.
Let op: voor sommige opleidingen gelden andere inschrijfdata, zie vraag/antwoord hieronder.

Bij de volgende opleidingen kun je ook in februari 2018 starten (uiterlijke inschrijfdatum: 15 januari 2018).

Welke opleidingen hebben andere inschrijfdata of toelatingsactiviteiten?

Let op, de volgende hbo-bacheloropleidingen in deeltijd hanteren afwijkende data, activiteiten of procedures:
Lerarenopleiding Lichamelijk Opvoeding (Calo) (deeltijd)
Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie (Calo) (deeltijd)

Heb je je aangemeld voor een opleiding met een numerus fixus, dan ben je niet verplicht om de Studiekeuzecheck te volgen. Je volgt een specifiek programma van toelatingsactiviteiten. Op de webpagina’s van deze opleidingen vind je informatie over de specifieke aanmeld- en toelatingsprocedures.

Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven?

Als je een opleiding hebt gekozen, dan meld je je via Studielink aan voor die opleiding. Dit heet formeel ‘aanmelden voor inschrijving’. Je hebt hiermee aangegeven dat je de opleiding graag wilt gaan volgen. Je zult aan alle toelatingseisen moeten voldoen, jouw inschrijving definitief maken en jouw collegegeld moeten betalen voordat je wordt ingeschreven en met de opleiding kunt starten.

Mogelijk heb je ook recht op studiefinanciering en OV-studentenkaart. Voor toekenning van studiefinanciering moet je minimaal 850 klokuren colleges volgen. Als je een duale opleiding volgt, kom je in aanmerking voor studiefinanciering en een OV-studentenkaart. Je kunt dit aanvragen via de website van DUO. Het aantal lesuren van deeltijdopleidingen voldoet niet aan deze norm. Dat betekent dat je niet in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Ga naar de website van DUO