Studenten achter laptop groene achtergrond tekst: moed

Na de opleiding

Je hebt nu een hbo-bachelordiploma. Ga je meteen jouw kennis toepassen in de praktijk of wil je verder studeren? Bekijk de mogelijkheden.

Werken in de wereld van de ICT

De innoverende wereld van de ICT vraagt om goed opgeleide ICT-professionals die gemotiveerd zijn en zelfstandig kunnen werken. Afhankelijk van de afstudeerrichting die je kiest, kun je met jouw hbo-diploma op zak in verschillende beroepen aan de slag.

Toekomstperspectief Business IT & Management

ICT-specialisten met interesse voor bedrijfsprocessen en automatisering zijn gewild in elke branche. Voorbeelden van beroepsmogelijkheden zijn:

Consultancy

Heb je veel praktijkervaring, dan kun je aan de slag als consultant. Er worden namelijk regelmatig consultants gevraagd met specialistische kennis van de vakgebieden service management en business intelligence. Ook kun je je ontwikkelen op het terrein van ICT-organisatieadvies.

Management

Afhankelijk van jouw persoonlijke eigenschappen kun je doorgroeien naar functies in het middenmanagement of hoger management. In de afstudeerrichting Management of Business and IT besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van jouw managementvaardigheden en jouw persoonlijke ontwikkeling.

IT-Architectuur

Door de toenemende complexiteit in veel organisaties wordt de rol van architectuur steeds belangrijker. In de afstudeerrichting Management of Business and IT leg je de basis om je te ontwikkelen tot een vakbekwaam architect.

Informatieanalyse

Juist in het voortraject van een ontwikkeltraject of bij een implementatie kunnen ICT-specialisten een grote rol spelen. Zij spreken immers de taal van de gebruikers én van de organisatie. Ook kunnen ze de vertaalslag maken van eisen en wensen naar de techniek. Concreet betekent dit dat je functies kunt uitvoeren als informatieanalist, IT-architect, IT-manager, projectmanager of business intelligence specialist.


Toekomstperspectief Software Engineering

Als afgestudeerd informaticus ben je deskundig in het ontwikkelen van software en kun je in verschillende functies aan de slag:

Software engineer

Het realiseren van softwareapplicaties krijgt ruim aandacht in de afstudeerrichting Software Engineering. Door je te specialiseren in dit onderdeel behoort een functie als senior software engineer of specialist tot jouw loopbaanmogelijkheden.

Web developer

De mogelijkheden van internet en de snelle ontwikkeling van webapplicaties krijgen volop aandacht in de afstudeerrichting Software Engineering. De gebruikte technieken en systemen zijn altijd actueel. Daarmee ligt een functie als web developer in het verschiet.

En verder

Bovendien kun je gaan werken als softwareontwikkelaar, adviseur informatievoorziening, projectmanager, systeemanalist, -ontwerper en –beheerder, data- of softwarespecialist of informatiemanager.


Toekomstperspectief Infrastructure Design and Security

Er is voldoende werkgelegenheid vooral voor systeem- en infrastructuurbeheerders op hbo-niveau. Een aantal voorbeelden van beroepsmogelijkheden zijn:

Technisch specialist

In de afstudeerrichting Infrastructure Design and Security ontwikkel jij je tot technisch specialist met affiniteit voor security vraagstukken binnen complexe infrastructuren.

Consultant

Met voldoende praktijkervaring en actuele kennis van techniek en service management kun je aan de slag als consultant.

Designer

Als designer van infrastructuren kun je terecht in kleine en middelgrote organisaties. In jouw vak houd je rekening met uitbreidbaarheid, milieu en kosten.


Verder studeren

Misschien bevalt het studeren je zo goed, dat je na afronding van jouw opleiding een masteropleiding wilt volgen. Dit kan. Met jouw hbo-bachelordiploma kun je een vervolgstudie doen aan een technische universiteit.