Student maakt selfie in X

Meelopen of proefstuderen

Het is zover: je zit in je laatste jaar, je hebt open dagen bezocht en hebt een studie gevonden die bij je past. Of misschien meerdere. Voordat je de knoop doorhakt wil je nog één ding weten: hoe is het nou écht om te studeren aan de opleiding van je keuze?

Meld je aan voor meelopen of proefstuderen!

Afhankelijk van de opleiding kun je meelopen óf proefstuderen om erachter te komen of Windesheim en de gewenste opleiding goed bij jou passen. Wat het verschil is? Dat leggen we hieronder uit:

Meelopen

Kom je meelopen, dan volg je, soms samen met een klein aantal andere studiekiezers, de lessen van een student en maak je dus een gewone lesdag mee. Deze dag kan bestaan uit colleges, de bijeenkomst van een projectgroepje, praktijkvakken, enz. Het programma is niet op maat gemaakt voor jou. Dat betekent dat je soms middenin een blok of opdracht valt en het daardoor lastig te volgen is. Dat kan ook niet anders, want je bent niet voorbereid. Het gaat erom dat je ziet hoe het er in het echt aan toe gaat. En de sfeer van de opleiding proeft. Aan de student(en) met wie je meeloopt, kun je natuurlijk ook al je vragen stellen.

Proefstuderen

Bij proefstuderen volg je samen met andere studiekiezers een speciaal georganiseerd programma. Je volgt dan proeflessen en kunt bijvoorbeeld een rondleiding of voorbeeldopdrachten krijgen. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen aan studenten en docenten. Zo krijg je een goed beeld van de studie. Soms volg je tijdens proefstuderen ook een échte les en zit je tussen de huidige studenten.

Kijk bij jouw favoriete opleiding op de pagina 'Praktische informatie' om te zien of deze meelopen of proefstuderen aanbiedt. Helaas kun je je voor het meelopen bij de opleidingen Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, Sportkunde en Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding dit studiejaar niet meer aanmelden.

Blog van studentreporter Laura over meelopen

Lees de blog van studentreporter Laura over de meeloopdag.
Studentreporter Laura